Φάντασμα ιστιοφόρο σκάφος χωρίς επιβάτες!

Άφαντοι όλοι, άκαρπες οι έρευνες, εντοπίσθηκε στα ρηχά από ψαρά. Έφτασε στα Κολύμπια ακυβέρνητο, λέει το Λιμεναρχείο Ρόδου...

Μια περίεργη υπόθεση με πολλά ερωτηματικά απασχολεί από χθες το μεσημέρι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. Πρόκειται για την προσάραξη στην παραλία των Κολυμπίων ενός ιστιοφόρου σκάφους με το όνομα «Demira» σημαίας ΗΠΑ το οποίο εντοπίστηκε από ψαρά, χωρίς επιβαίνοντες.
Το Rodosalarm επικοινώνησε πριν από λίγο με το Λιμεναρχείο Ρόδου, αξιωματικός του οποίου δήλωσε ότι γίνονται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για την ανεύρεση των επιβατών του ιστιοφόρου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί τίποτα.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το σκάφος έφτασε στα Κολύμπια και προσάραξε στην παραλία ακυβέρνητο και χωρίς επιβαίνοντες, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, όπως π.χ. ότι οι επιβαίνοντες στο σκάφος το εγκατέλειψαν και μένοντας ακυβέρνητο εξόκειλε στην παραλία Κολυμπίων.
Το θέμα λοιπόν είναι γιατί οι επιβαίνοντες στο σκάφος το εγκατέλειψαν, εάν το εγκατέλειψαν και πού τελικά κατευθύνθηκαν, πιθανόν με άλλο σκάφος.
Στις επανειλημμένες ερωτήσεις του Rodosalarm οι υπεύθυνοι του Λιμεναρχείου δήλωσαν ότι δεν μπορούν να δώσουν περισσότερα στοιχεία, διότι οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη και όπως είπαν «ασχολούμαστε με μια σοβαρή υπόθεση».
Μια εκδοχή που υποστηρίζεται είναι να μετέφερε το ιστιοφόρο λαθρομετανάστες, αλλά και πάλι τίθεται το ερώτημα, πως οι ιδιοκτήτες του το εγκατέλειψαν και εξαφανίσθηκαν, ενώ μπορούσαν να τους αποβιβάσουν σε ερημική περιοχή, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, δεδομένου ότι το κόστος ενός τέτοιου σκάφους είναι μεγάλο.
Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, εδώ και πάρα πολύ καιρό η ενημέρωση γίνεται με το σταγονόμετρο και συνηθέστερα μέσω Αθηνών, σε αντίθεση με την Αστυνομία που για κάθε περιστατικό εκδίδει δελτίο Τύπου για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου