Τέρμα οι μαχαλάδες στο κέντρο της πόλης

Τέρμα …οι μαχαλάδες στο κέντρο της πόλης, είναι το τελεσίγραφο του Δημάρχου Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά προς τους
μικροπωλητές καθώς τους διαμηνύει ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις των οργάνων και η νομιμότητα και όποιοι δεν συμμορφωθούν προς αυτά, θα είναι παράνομοι! 

Τα παραπάνω δήλωσε, χθες, ο Δήμαρχος με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου υπεύθυνου για τη δημοτική αστυνομία κ. Στράτου Καρίκη, του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου και υπεύθυνου για τους μικροπωλητές και τη Μεσαιωνική Πόλη κ. Μπάμπη Ευθυμιάδη, του εντεταλμένου για το εμπόριο κ. Μιχάλη Κινδυλίδη καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων όπως ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης κ. Χάρης Λαμπρίδης κ.α. 

Καταρχήν, δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς: «Επιβεβαιώνουμε, για άλλη μια φορά, την απόφαση του δ.σ. ότι οι θέσεις που έχουν χωροθετηθεί από το δ.σ., είναι αυτές και μόνο. Δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε άλλη θέση. Καταλαβαίνετε ότι, κάποιοι, ενθαρρύνουν μικροπωλητές να έχουν τις θέσεις που είχαν, να μην υπάρχουν κανόνες, να μην υπάρχουν άδειες», είπε και κατέληξε στέλνοντας το μήνυμα ότι φέτος δεν θα ισχύσει η «χαλαρότητα» των προηγούμενων χρόνων. 

Είπε, συγκεκριμένα: «Και πάγκους θα μαζέψουμε και δεν θα ανεχθούμε…μαχαλάδες στο κέντρο της πόλης, δίχως άδειες, δίχως να τηρείται η νομοθεσία. Έχουμε πάρει απόφαση να είναι στην Ντ’ Αμπουάζ. Όσοι κάνουν αίτηση και έχουν τα νόμιμα προσόντα, θα πάνε στην Ντ’ Αμπουάζ. Όλοι οι άλλοι θα είναι παράνομοι, με τη σημασία της λέξης του παράνομου». 

Ο κ. Ευθυμιάδης 
Όπως εξήγησε ο κ. Ευθυμιάδης, η χθεσινή σύσκεψη έγινε διότι έπρεπε να δουν ένα ζήτημα που είναι στην τελική φάση του. Συγκεκριμένα, μετά τη χωροθέτηση που έκανε η δημοτική κοινότητα και την απόφαση που έλαβε το δ.σ., κάποιοι κατέθεσαν αίτηση για να πάρουν την άδεια μικροπωλητή και να πάνε στις θέσεις τις οποίες έχουν χωροθετήσει, γενικά για τη δημοτική κοινότητα Ρόδου, στο παραλιακό μέτωπο, πίσω από τον Ευαγγελισμό και οι μικροπωλητές που σήμερα βρίσκονται στο Νεώριο να μεταφερθούν στην Πύλη Ντ’ Αμπουάζ. Και είπε: «Νομίζω ότι, σιγά-σιγά, ξεκαθαρίζει η κατάσταση. Ήδη, προηγούνται οι παλιοί οι οποίοι κατάθεσαν για τις θέσεις μικροπωλητών στο παραλιακό μέτωπο και πίσω από τον Ευαγγελισμό και υπάρχει το πρόβλημα το μόνιμο που είναι οι παλιοί στο Νεώριο. Αυτοί δεν αποδέχονται με τίποτε να κάνουν αίτηση για να πάνε στην πύλη Ντ΄Αμπουάζ, μας πήγανε στα Δικαστήρια, το πρώτο το έχασαν πριν από δύο μήνες και πριν από μερικές μέρες έγινε το δεύτερο και περιμένουμε την τελική απόφαση η οποία, απ’ ό,τι μάθαμε, θα βγει σε δέκα με δεκαπέντε μέρες». 

Στη συνέχεια, ο κ. Ευθυμιάδης, ξεκαθάρισε ακόμα, ότι ακόμη και αν ο Δήμος χάσει και αυτή τη δίκη, οι μικροπωλητές που βρίσκονται απέναντι από το Νεώριο, δεν θα μπορούν να μείνουν εκεί αλλά θα πρέπει να μεταφερθούν στο κατάστημα για το οποίο έχουν υπογράψει σύμβαση με το Δήμο. «Ή θα αποδεχθούν αιτήσεις που πρέπει να κάνουν για να δουν εάν δικαιούνται να πάνε στην Ντ’ Αμπουάζ ή όχι», είπε. 

Σημειώνεται, τέλος, ότι, μέχρι στιγμής, έχουν κατατεθεί γύρω στις 17 αιτήσεις για τα “Πλατανάκια”, νέοι και παλιοί, οι οποίοι αποδέχονται να πάνε εκεί. Ωστόσο, όπως είπε, προηγούνται οι παλιοί και αν είναι παραπάνω θα γίνει και κλήρωση. Πάντως, ο κ. Ευθυμιάδης, ερωτηθείς, τόνισε ότι εάν δεν μεταφερθούν από το Νεώριο, τότε θα επέμβει η δημοτική αστυνομία αφού, για τη μεταφορά στην Πύλη Ντ’ Αμπουάζ, η αρχαιολογική υπηρεσία έβαλε όρο ότι πρέπει να εκκενωθεί πρώτα η συγκεκριμένη περιοχή. 
rodiaki.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου