Βρέθηκε αγοραστής για το «Καψής»

Επενδυτής από την Αυστραλία είναι ο λόγος για τον οποίο “σκάλωσε” η ενοικίαση του ξενοδοχείου “Καψής” σε τουριστική εταιρεία ρωσοτουρκικών συμφερόντων! 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ενώ ήταν έτοιμη να υπογραφεί η συμφωνία ενοικίασης του ξενοδοχείου προέκυψε... αγοραστής. 

Λέγεται συγκεκριμένα ότι Αυστραλός επενδυτής, επέδειξε ενδιαφέρον για την αγορά του ξενοδοχείου και για τον λόγο αυτό δεν υπεγράφη η συμφωνία ενοικίασης. Οι ίδιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις της Eurobank με τους ενδιαφερόμενους βρίσκονται σε εξέλιξη και πιθανόν σύντομα να υπάρχουν νέα. 

Επί του θέματος μάλιστα, σε δημοσίευμα του “Το Βήμα” αναφέρει ότι η τράπεζα Eurobank βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με 2-3 από τις επικρατέστερες προτάσεις που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα για την διαχείριση του ξενοδοχείου. Πηγές της τράπεζας διαψεύδουν ωστόσο δημοσιεύματα, με βάση τα οποία έχει επέλθει ήδη συμφωνία με tour operator ρωσο-τουρκικών συμφερόντων, τονίζοντας ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις που βρίσκονται σε φάση διαπραγμάτευσης, αλλά δεν είναι κοντά σε άμεση συμφωνία. Ο χρόνος αποτελεί ζητούμενο καθώς, στόχος τόσο της τράπεζας, όσο και των ενδιαφερομένων είναι να υπάρξει θετική έκβαση έγκαιρα, έτσι ώστε ο νέος διαχειριστής να προλάβει τη φετινή τουριστική σεζόν. 
Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, η ενοικίαση του ξενοδοχείου (που εδώ και δύο χρόνια είναι κλειστό) θα αφορά διάστημα 10-12 εών με μίσθωμα πλέον του ενός εκατομμυρίου ευρώ τον χρόνο. 
Στόχος ήταν μάλιστα να γίνουν έγκαιρα οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης έτσι ώστε το ξενοδοχείο να τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Ιούνιο, οπότε αναμένεται και το μεγάλο “μπουμ” στην τουριστική κίνηση. 
Το ξενοδοχείο “Καψής” κτίστηκε τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1970 και έχει συνολική επιφάνεια 48.500 τ.μ. σε οικόπεδο 35.800 τ.μ. και αποτελείται από πέντε κτίρια, στα οποία υπάρχουν συνολικά 691 δωμάτια με δυναμική περίπου 1.820 κλινών. Διαθέτει επίσης συνεδριακό κέντρο και χώρους δυναμικότητας 8.000 ατόμων, τρία εστιατόρια, τέσσερα μπαρ, δύο πισίνες και κτίριο με 51 διαμερίσματα.

rodiaki.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου