Σε φιάσκο κατέληξε η σύσκεψη


Ατολμία και έλλειψη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων «χρέωσαν» στις τοπικές αρχές πολλοί εκπρόσωποι...
φορέων και παραγωγικών τάξεων που παραβρέθηκαν χτες σε σύσκεψη στην περιφέρεια με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Τόσο ο προεδρεύων αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος όσο και η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης για θέματα τουρισμού Λίτσα Φτακλάκη, δέχτηκαν πυρά από αρκετούς για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, αφού όπως επισημάνθηκε δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την πάταξη της παρανομίας και την εφαρμογή των νόμων.

Αυτοί είναι και οι λόγοι όπως υπογράμμισαν που παρατηρείται η σημερινή εικόνα στον τουρισμό και σε όλες τις δραστηριότητες γύρω από τον τομέα, ενώ όπως επισημάνθηκε η διεξαγωγή της σύσκεψης κρίθηκε άκαιρη, αφού η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει στη Ρόδο από τις 25 Μαρτίου!

Ενδεικτικό της δυσαρέσκειας που προκλήθηκε ήταν και το γεγονός ότι πολλοί αποχώρησαν αμέσως μόλις ολοκλήρωσαν την τοποθέτησή τους αφού όπως δήλωσαν στη «Ρ» έχουν βαρεθεί να ακούν κάθε χρόνο τα ίδια προβλήματα.

«Αν παίρνονταν μέτρα και αν λύνονταν τα προβλήματα δε θα χρειαζόμασταν συσκέψεις, στις οποίες ακούμε κάθε χρόνο τα ίδια» είπαν χαρακτηριστικά.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες εξέφρασαν την ενόχλησή τους για την πραγματοποίησή της και επικαλέστηκαν φόρτο εργασίας για να αποχωρήσουν αφού έπρεπε να βρίσκονται στις επιχειρήσεις τους, παραμένοντας στην αίθουσα τελικά μόνο οι υπηρεσιακοί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Πάππου ο οποίος μίλησε πρώτος στη σύσκεψη και κατόπιν αποχώρησε, ενώ ερωτηθείς από τη «Ρ» για την παρουσία του στη χτεσινή σύσκεψη επεσήμανε ότι:

Πρώτον η τουριστική περίοδος ξεκίνησε στη Ρόδο από τις 25 Μαρτίου και δεύτερο τα προβλήματα είναι γνωστά και έχουν τεθεί επανειλημμένα σε γνώση των αρμοδίων.
Τι είναι πιο σημαντικό για τον τόπο; Αναρωτήθηκε ο κ. Πάππου και απάντησε υπογραμμίζοντας ότι πιο σημαντικό είναι η πολιτική βούληση για την άμεση επίλυση των γνωστών προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο.

Εξίσου κατηγορηματικοί για τη στάση των αρμοδίων αρχών ήταν και οι εκπρόσωποι του σωματείου εστιατόρων και του εμπορικού συλλόγου Ρόδου οι οποίοι επεσήμαναν ότι απλά γίνεται μία καταγραφή των προβλημάτων κάθε χρόνο χωρίς να υλοποιούνται οι αποφάσεις που παίρνονται. «Με τις επιτροπές το θέμα έχει παραγίνει. Κάθε χρόνο τα ίδια και χειρότερα. Η κατάσταση δε συμμαζεύεται» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΕΚΡ-ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η χτεσινή σύσκεψη σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, με το μεν πρώτο να διαμαρτύρεται για την επίθεση που δέχτηκε από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Περδίκη όσον αφορά τη στήριξή του στους εργαζομένους της καθαριότητας και το δεύτερο να εκφράζει τη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι δεν έγινε καμία αναφορά στους απλήρωτους ξενοδοχοϋπαλλήλους και στην μαύρη εργασία των αλλοδαπών.

Τόσο ο ταμίας του ΕΚΡ Παναγιώτης Εγγλέζος όσο και ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Θανάσης Σταμούλης σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΕΚΡ Σάββα Χατζησάββα αποχώρησαν από τη σύσκεψη χαρακτηρίζοντάς την άνευ ουσίας, με τον κ. Σταμούλη μάλιστα να καταγγέλλει τον προεδρεύοντα κ. Χατζηδιάκο για τη στάση του.

«Ζητήσαμε το λόγο επίμονα στη σύσκεψη γιατί μετά την τοποθέτηση όλων των φορέων και ειδικά των ξενοδόχων στα θέματα τουρισμού δεν αναφέρθηκε πουθενά ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι ούτε ότι υπάρχει μαύρη εργασία, ούτε ότι υπάρχει αλλοδαπή εργασία και μαθητεία. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε μετά από εντολή του προέδρου μας να αποχωρήσουμε από τη σύσκεψη.» δήλωσε ο κ. Εγγλέζος στα μέσα ενημέρωσης ενώ από την πλευρά του ο Σταμούλης δήλωσε «Ζητήσαμε το λόγο από τον κ. Χατζηδιάκο και δε μας τον έδωσε.

Μίλησαν πρώτα οι ξενοδόχοι είπαν τα δικά τους, δε μίλησαν για τους εργαζόμενους στους οποίους χρωστούν από πέρσι, δε μίλησαν για τους αλλοδαπούς ενοικιαζόμενους μαϊμού μαθητές οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε χιλιάδες στο νησί μας, έχουν πιάσει δουλειά αφήνοντας άνεργους τους δικούς μας. Δε μπορώ να καταλάβω το νόημα να μας καλέσουν. Εμείς αποχωρήσαμε και με εντολή του προέδρου κ. Χατζησάββα αποχώρησε και ο ταμίας μας Παναγιώτης Εγγλέζος. Καταγγέλλουμε σήμερα την απρεπή συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη προς το πρόσωπο των εργαζομένων δε θα ξαναπαραβρεθούμε σε καμία τέτοια σύσκεψη γιατί δεν έχει νόημα για μας».




Σε φιάσκο κατέληξε η σύσκεψη
rodiaki.

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου