Δικάστηκε Αρχαγγελίτης για ελευθέρωση κρατουμένου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου κάθισε χθες 50χρονος από τον Αρχάγγελο κατηγορούμενος για ελευθέρωση κρατουμένου με πρόθεση και αντίσταση κατά της αρχής. 
Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Γιώργου Ρουμελιώτη, επέβαλλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών για την κάθε κατηγορία στον 50χρονο, δηλαδή κατά συγχώνευση 7 μήνες με τριετή αναστολή. 

Ο 50χρονος πρωτόδικα (από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου) τον Ιούνιο του 2009 είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών με αναστολή (12 μήνες για την απελευθέρωση κρατουμένου και 8 μήνες για την αντίσταση), την οποία και κατάφερε να μειώσει χθες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το περιστατικό για το οποίο βρέθηκε στο εδώλιο του δικαστηρίου ο 50χρονος, εκτυλίχθηκε στις 4.10 τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2009 στην κεντρική πλατεία της Λίνδου. 

Συγκεκριμένα, δύο αστυνομικοί του Σταθμού Λίνδου οι οποίοι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, επιχείρησαν να συλλάβουν έναν ημεδαπό. 

Την ώρα εκείνη ο 50χρονος ενέργησε βίαια και αρπάζοντας τον αστυνομικό από τον λαιμό, τον έσπρωξε απομακρύνοντας τον από τον δράστη με σκοπό να εμποδίσει να γίνει η σύλληψη. 

Αποτέλεσμα της πράξης αυτής ήταν να καταφέρει ο δράστης να τραπεί σε φυγή και να μην γίνει η σύλληψη από τους αστυνομικούς. 

Του δράστη δηλαδή γιατί ο 50χρονος συνελήφθη, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη. 


http://www.rodiaki.gr/article.php?id=254726&catid=9&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου