Μητέρα και γιος κατηγορούνται για έκδοση πλαστών τιμολογίων

Ανεστάλη επ’ αόριστο η εκδίκαση από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η υπόθεση μητέρας και γιου που
κατηγορούνται για την έκδοση εικονικών τιμολογίων από τα οποία περιήλθε ζημία ύψους 300 χιλιάδων ευρώ. 

Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί να εξεταστεί χθες από το αρμόδιο δικαστήριο στο οποίο ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων κ. ʼκης Δημητριάδης ζήτησε την εφαρμογή του άρθρου 61 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, προκειμένου να εκδοθεί απόφαση επί των προσφυγών ακυρώσεως της εικονικότητας που έχουν ήδη προσδιοριστεί για εκδίκαση στις 23 Σεπτεμβρίου 2013. 

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του κ. Δημητριάδη και έτσι η υπόθεση αναβλήθηκε. 
Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι 65χρονη από τον Αρχάγγελο και ο 40χρονος γιος της, οι οποίοι κατηγορούνται για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων. 

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά τον έλεγχο που διενήργησε στη επιχείρηση της 65χρονης γυναίκας τον Οκτώβριο του 2009 η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων Νοτίου Αιγαίου (ΣΔΟΕ) από τον οποίο και σύμφωνα με τη συνταχθείσα έκθεση διαπιστώθηκε η ζημία. 

Σε βάρος της 65χρονης αλλά και του γιου της, ο οποίος και διαχειριζόταν την επιχείρηση που διαθέτει η μητέρα του, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και το 2011 προσήχθησαν , στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, ενώπιον της ανακρίτριας κ. Μαρίας Κωτούλα για να απολογηθούν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και τόνισαν πως ήδη έχουν ασκήσει προσφυγές κατά των αποφάσεων επιβολής προστίμου και εκθέσεων ελέγχου ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου για την υπόθεση. 

Οι ίδιοι τόνισαν πως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα έκδοσης εικονικών τιμολογίων από μέρους τους αφού κατέβαλαν τον απαιτητό φόρο για όλες τις εργασίες τους από το 2006 που λειτουργεί η επιχείρησή τους. 

Ειδικά ο 40χρονος γιος είπε πως άνοιξε την επιχείρηση στο όνομα της μητέρας του καθώς λόγω χρεών δεν μπορούσε να είναι στο δικό του, όμως όλα αυτά τα χρόνια την διαχειριζόταν ο ίδιος. Τόνισε ότι ουδέποτε παρατύπησε και επεσήμανε πως η έλλειψη ορισμένων παραστατικών που εντόπισε το κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων οφείλεται στη συνεργασία του με κάποιον Αθηναίο προμηθευτή. Παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος πληρώνονταν κανονικά εντούτοις ουδέποτε απέστειλε τα αντίστοιχα παραστατικά αν και συνεχώς υποσχόταν ότι θα τα στείλει. 

Αυτό βέβαια αποτελεί παράβαση αφού ο 40χρονος δεν μπορούσε να τον υποχρεώσει στην αποστολή τους, όμως ο ίδιος προσκόμισε αντικείμενα που είχε λάβει από τον Αθηναίο προμηθευτεί προκειμένου να αποδείξει το αληθές των ισχυρισμών του. 

Επίσης και μητέρα και γιος δια μέσου του δικηγόρου τους κ. Δημητριάδη, έκαναν λόγο «για εσφαλμένη εφαρμογή της διάταξης Κ.Β.Σ. και εσφαλμένο καταλογισμό της παράβασης» που τους έχει βεβαιωθεί, ενώ έθεσαν και θέμα ακυρότητας της έκθεσης ελέγχου που έχει διενεργηθεί και ως εκ τούτου της προσβαλλόμενης πράξης, ελλείψει επαρκούς αιτιολογίας στη σχετική έκθεση ελέγχου. 

Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας μητέρα και γιος αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κάποιος περιοριστικός όρος.
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=254962&catid=9&maincatid=1
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου