«Η Ρόδος για τη Ζωή» – Η εκδήλωση που έγινε θεσμός ! Πλούσιο Φωτορεπορτάζ

Για ακόμα μια φορά η πλατεία Ελευθερίας και Η ΡΟΔΟΣ έγραψε ιστορία. Η πλατεία πρασίνισε με πολίτες, συμμετέχοντες και εθελοντές που φορούσαν τα πράσινα μπλουζάκια σε μια ημέρα προσφοράς, αλληλεγγύης και μνήμης...

H «Ρόδος για τη Ζωή» είναι αγώνας δρόμου και μια από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις του νησιού, που διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Η Ρόδος για τη Ζωή» από το 2010 με απόλυτη επιτυχία. Φέτος ο αγώνας πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά , με ακόμα περισσότερες συμμετοχές περίπου 3000 πολιτών. Δόθηκαν τρία βραβεία ανδρών, τρία βραβεία γυναικών και τέσσερα βραβεία ομαδικής συμμετοχής σε όσους τερμάτισαν πρώτοι, ενώ την προθέρμανση πριν τον αγώνα ανέλαβε για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Στέργος Κουπάδης, ξεσηκώνοντας το κοινό.
Στόχος της φετινής εκδήλωσης ήταν να μαζευτεί το απαιτούμενο ποσό  για την αγορά ενός βίντεο-κολονοσκοπίου για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Ο στόχος επετεύχθη χάρη στην προσφορά και την συμμετοχή των συμπολιτών μας για την καταπολέμηση του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Η παρουσία του κόσμου ήταν συγκινητική. Έτρεξαν και περπάτησαν για τους δικούς τους ανθρώπους που έφυγαν νωρίς, για όλους αυτούς που δεν πρόλαβαν να ζήσουν,  για εκείνους που παλεύουν με την άσχημη ασθένεια, για τα άτομα που μας έχουν ανάγκη, έτρεξαν ενάντια στην ασθένεια που μαστίζει την εποχή μας. Καταπολέμησαν με τον δικό τους τρόπο τον Καρκίνο. Πολλές οι συγκινητικές στιγμές, μα ξεχώρισε μια.. Εκείνη που τα παιδιά από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ιαλυσού, αφιέρωσαν πάνω στη σκηνή το βραβείο που κέρδισαν στη μνήμη του Δημήτρη, κάνοντας του πάντες να βουρκώσουν. Ενός φίλου που έφυγε τόσο άδικα και τόσο νωρίς.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Τέρης Χατζηιωάννου και ο πολυτάλαντος Παναγιώτης Πετράκης που παραβρέθηκε στο νησί μας γι αυτόν τον σκοπό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Δημιούργησαν μια γιορτινή ατμόσφαιρα γεμάτη κέφι που ήταν το καλύτερο πλήρωμα για την εργασία όλων των μελών της οργάνωσης και  των εθελοντών που εργάσθηκαν σκληρά τις τρεις προηγούμενες εβδομάδες για την υλοποίηση της εκδήλωσης.
Το ραντεβού για την «Ρόδο για τη Ζωή» ανανεώθηκε για την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου του  2014 και την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου κάθε έτους !

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment