Με την παρουσία της Αστυνομίας τα έργα στη λεωφόρο Λίνδου-Αντιδρούν Αφαντενοί στο κλείσιμο της Jersey

Με την παρουσία της Αστυνομίας εκτελούνται από το πρωί τα έργα στη λεωφόρο Λίνδου στο σημείο μετά την αερογέφυρα Αφάντου...
Η παρουσία αστυνομικής δύναμης ζητήθηκε αναγκαστικά καθώς σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν στο κλείσιμο της Jersey καθώς δεν θα μπορούν να κάνουν επιτόπου αναστροφή και θα αναγκάζονται να οδηγούν λίγα μέτρα παρακάτω για να εισέλθουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. 
Εμφανώς απογοητευμένος ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος έγραψε σήμερα το πρωί στον προσωπικό του λογαριασμό στο FACEBOOK: “Στα έργα της Ρόδου-Λίνδου, το να χρειάζεσαι την παρουσία Αστυνομικής δύναμης για την υλοποίηση των αυτονόητων, μόνο αισιόδοξο δεν είναι”.
JERSEY AFANTOU ASTYNOMIA1
ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ!
Σε πρόσφατη του συνέντευξη ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν τις αμέσως επόμενες ημέρες για το έργο στη Ρόδου-Λίνδου, τόνισε ότι πρόκειται για θέματα που άπτονται της επικινδυνότητας της οδού αλλά και της νομιμότηταςκαι ότι για την Περιφέρεια προέχει η ασφάλεια των οδηγών και η καλή εκτέλεση του έργου με βάση τους κανόνες και την κείμενη νομοθεσία. Για λόγο αυτό, εξάλλου, υπήρξε επικοινωνία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΝΑΙ με το ΥΠΕΚΑ, και δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες, οι οποίες θα εκτελεστούν κανονικά.
Συγκεκριμένα,  το πρόβλημα εντοπίζεται στα πολλά ανοίγματα που έχει η νησίδα jerseyστην περιοχή Αφάντου, τα οποία, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, «είναι ενδεικτικά του τρόπου λειτουργίας μας ως λαού και ως διοίκησης σε αυτόν το τόπο» δεδομένου ότι δεν προβλέπονται από τη μελέτη του έργου, ενώ θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές .
«Ήρθε η ώρα η εργολαβία να ολοκληρωθεί. Ίσως να στενοχωρήσουμε ορισμένους  κατοίκους διότι τα ανοίγματα που υπάρχουν στην νησίδα πρέπει να κλείσουν, γεγονός που δεν θα επιτρέπει στο εξής στους οδηγούς να στρίβουν αριστερά.  Όμως, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων για την οποία συζητάμε αυτές τις μέρες,  σημαίνει ότι «χτίζουμε» ένα περιβάλλον όπου ζούμε και οδηγούμε με κανόνες. Στην περιοχή υπάρχουν ανοίγματα στην νησίδα, των οποίων οι οδηγοί κάνουν χρήση παρανόμως για να στρίψουν αριστερά και αυτό είναι εγκληματικό» τόνισε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε πως  «δεν μπορούμε να παραδώσουμε τον δρόμο στην κυκλοφορία σε μια τουριστική σαιζόν, όταν το κυκλοφοριακό φορτίο θα είναι τεράστιο και καθημερινά θα αγωνιούμε αν στα σημεία εκείνα συμβεί τροχαίο ατύχημα  Τα ανοίγματα θα κλείσουν την επόμενη εβδομάδα. Επιπλέον, δεν μπορούμε να παραβιάσουμε την νομοθεσία ως προς αυτό. Υπήρξε επικοινωνία με το ΥΠΕΚΑ και έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες, οι οποίες θα εκτελεστούν κανονικά.»
http://www.drasisnews.gr/
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου