Εντυπωσιακό το κρουαζιερόπλοιο Carnival Vista που κατέπλευσε στη Ρόδο (Φώτο)

Υπό βροχή κατέπλευσε χτες το πρωί στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Carnival vista ένα από τα μεγαλύτερα και νεότερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο με δυνατότητα μεταφοράς 4.000 ατόμων...


Το κρουαζιερόπλοιο ήρθε στο νησί μας γεμάτο προερχόμενο από το Ηράκλειο της Κρήτης και αναχώρησε στις 7 το βράδυ για τον Πειραιά.

Το Carnival vista έχει μήκος 324 μέτρα, πλάτος 37 και βύθισμα 8,2 μέτρα ενώ διαθέτει 15 καταστρώματα. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3.936 άτομα ενώ το πλήρωμά του ανέρχεται στα 1.450 άτομα.

Η παραγγελία του έγινε στα ναυπηγεία Fincantieri της Ιταλίας το 2012 και η κατασκευή του κόστισε 780 εκατομμύρια δολάρια. Οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν φέτος το Μάρτιο και το κρουαζιερόπλοιο παραδόθηκε τον Απρίλιο. Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα την 1η Μαΐου ξεκίνησε τα ταξίδια του σαλπάροντας πρώτη φορά από την Τεργέστη και τερματίζοντας το ταξίδι του στη Βαρκελώνη έχοντας πραγματοποιήσει κρουαζιέρα 13 ημερών στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρίας το Carnival vista μέχρι τον Οκτώβριο θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες 8 και 13 ημερών στην Ευρώπη ενώ το Νοέμβριο θα καταπλεύσει στις ΗΠΑ από όπου έχοντας λιμάνι εκκίνησης το Μαϊάμι θα πραγματοποιεί ταξίδια 6 και 8 ημερών στην Καραϊβική.

Ο προγραμματισμός που έγινε περιλαμβάνει 10 προσεγγίσεις στη Ρόδο για τους μήνες από Μάιο μέχρι Οκτώβριο, οι οποίες έχουν ως εξής: Μάιος: 21 και 26, Ιούνιος: 18 και 22, Ιούλιος: 17 και 21 Σεπτέμβριος: 11 και 14 , Οκτώβριος: 9 και 12
Στο κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση καλωσορίσματος και ανταλλαγής δώρων για το πρώτο ταξίδι του στη Ρόδο, που διοργάνωσε ο πράκτοράς του Τσαμπίκος Χατζημιχάλης και στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Μεταξύ αυτών η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, η αντιδήμαρχος τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Τέρης Χατζηιωάννου, ο πρόεδρος του ΔΛΤΝΔ Μιχάλης Χριστοδούλου, ο πρόεδρος της ΕΞΡ Αντώνης Καμπουράκης κ.α. καθώς και αξιωματικοί της αστυνομίας του λιμενικού σώματος της πυροσβεστικής.


Ο καπετάνιος του Rocco Lubrano, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την υποδοχή και τη φιλοξενία οι οποίοι με τη σειρά τους τόνισαν ότι τα κρουαζιερόπλοια της εταιρίας είναι πάντα ευπρόσδεκτα στον ασφαλή προορισμό της Ρόδου.


Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου