Διακίνηση ναρκωτικών από εγκληματική οργάνωση – Τέθηκε τέρμα στη δράση της


Τρεις υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, θα απασχολήσουν μεταξύ άλλων, την προσεχή συνεδρίαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων...
Στην πρώτη κατηγορούμενος για αγορά, κατοχή και εξακολουθητική παραλαβή δέματος που περιείχε ναρκωτικά, είναι ένας 33χρονος, κάτοικος Κρεμαστής, που συνελήφθη την 5η Σεπτεμβρίου 2012 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου σε επιχείρηση που έστησαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας Νίκαιας Αττικής για την εξάρθρωση τριμελούς σπείρας που διακινούσε κοκαΐνη μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών στη Ρόδο.
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας Νίκαιας Αττικής συνέλαβαν μια 32χρονη, κάτοικο Νίκαιας, ιδιωτική υπάλληλο, την αδελφή της 33 ετών και έναν 28χρονο, με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διακίνησης ναρκωτικών.
Η  πρώτη είχε αποστείλει ένα δέμα με κοκαΐνη την 15.00 ώρα της 4ης Σεπτεμβρίου 2012 με παραλήπτη τον Ροδίτη στην Κρεμαστή. Περί την 11:00 ώρα της 5ης Σεπτεμβρίου 2012 εθεάθη από τους αστυνομικούς έξω από το κατάστημα ταχυμεταφορών ο Ροδίτης, ο οποίος αφού παρέλαβε το δέμα, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Το δέμα περιείχε ποσότητα κοκαΐνης μικτού βάρους 10 γραμμαρίων περίπου συσκευασμένη σε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία.
Εξεταζόμενος δήλωσε ότι αποστολέας του δέματος ήταν η πρώτη που εργάζεται σε κατάστημα εμπορίας εσωρούχων, ενώ τα χρήματα για την αποστολή των ναρκωτικών τα κατέθεσε ο ίδιος σε λογαριασμό τραπέζης στο όνομα της αδερφής της. Επίσης δήλωσε ότι την ανωτέρω ναρκωτική ουσία παρέδωσε στην πρώτη ένα άτομο με το όνομα «Νίκος», για το κινητό τηλέφωνο του οποίου ενημέρωσε τους αστυνομικούς.
Την 13:00 ώρα της 5ης Σεπτεμβρίου 2012 οι αστυνομικοί μετέβησαν στο κατάστημα εσωρούχων και βρήκαν τις δύο πρώτες κατηγορούμενες οι οποίες προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας. Η πρώτη κατηγορούμενη τηλεφώνησε από το δικό της κινητό τηλέφωνο στον τρίτο κατηγορούμενο και προσποιούμενη ότι είχε μαζί της το αντίτιμο από την αγορά της κοκαΐνης, που της είχε παραδώσει συμφώνησαν να συναντηθούν την 16:30 ώρα της ιδίας ημέρας. Μετέβη στο προκαθορισμένο ραντεβού συνοδεία αστυνομικών που την παρακολουθούσαν διακριτικά και τη στιγμή της συνάντησής της με τον τρίτο κατηγορούμενο, επενέβησαν και τον ακινητοποίησαν.
Κατά την εξέτασή του ο τρίτος κατηγορούμενος αποδέχτηκε την ανωτέρω πράξη και παρέδωσε οικειοθελώς στους αστυνομικούς ποσότητα κοκαΐνης συνολικού μικτού βάρους 5 γραμμαρίων περίπου συσκευασμένη σε έξι νάιλον συσκευασίες-φιξάκια και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 26 γραμμαρίων περίπου συσκευασμένη σε δύο νάιλον συσκευασίες.
Από την ίδια έρευνα φέρεται να προέκυψε ότι από τον Μάιο του 2012 είχαν αποσταλεί με την ίδια μέθοδο στον Ροδίτη τουλάχιστον άλλες πέντε φορές ποσότητες κοκαΐνης, το αντίτιμο των οποίων κατέθετε ο ίδιος στο βιβλιάριο καταθέσεων της δεύτερης κατηγορούμενης και παραδίδονταν από την πρώτη στον τρίτο κατηγορούμενο.
Στην δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενος για αγορά και κατοχή ναρκωτικών είναι ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου την 14η Σεπτεμβρίου 2012.
Αστυνομικοί της υπηρεσίας που πραγματοποιούσαν περιπολία εντόπισαν τον αλλοδαπό στα Κοσκινού να έχει στην κατοχή του 10 γραμμάρια κοκαΐνης κατανεμημένη σε «φιξάκια» του ενός περίπου γραμμαρίου το καθένα. Ο αλλοδαπός πέταξε συγκεκριμένα την κοκαΐνη στο έδαφος, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Προανακρινόμενος στην πορεία οδήγησε τους αστυνομικούς σε δύο «καβάτζες» ναρκωτικών που είχε διαμορφώσει σε αγροτική περιοχή στα Κοσκινού και στην Καλλιθέα και τους παρέδωσε ακόμη 14 «φιξάκια».
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 24 γραμμάρια κοκαΐνης.
Ο ίδιος απολογούμενος ομολόγησε την κατοχή και δεν βοήθησε για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του προμηθευτή του.
-Στην τρίτη υπόθεση κατηγορούμενοι είναι ένας 23χρονος κάτοικος Φαληρακίου Ρόδου, ένας 25χρονος, ένας 48χρονος και ένας 49χρονος, συγγενείς του κι ακόμη ένας 29χρονος κάτοικος Φαληρακίου.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισαν την 23η Οκτωβρίου 2013 τους δύο πρώτους έξω από την οικία τους και τους ακινητοποίησαν.
Σε σωματική έρευνα που έγινε στον πρώτο βρέθηκε μία συσκευή κινητού τηλεφώνου. Σε έρευνα που έγινε στην δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ιδιοκτησίας του τέταρτου, που οδηγούσε στο Φαληράκι Ρόδου ο πρώτος, κάτω από την σέλα βρέθηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.  Σε σωματική έρευνα που έγινε στον δεύτερο βρέθηκε μία συσκευή κινητού τηλεφώνου.
Σε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του πρώτου βρέθηκε σε τσαντάκι εντός ντουλάπας δωματίου, μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 0,8 γραμμαρίων. Στο κομοδίνο του δωματίου βρέθηκε ένα κομμάτι του ναρκωτικού δισκίου «XANAX» και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.  Στο έπιπλο της τηλεόρασης βρέθηκαν πλήθος κενών πλαστικών συσκευασιών, μαζί με ένα μικρό ψαλίδι και κενές συσκευασίες από σπόρους κάνναβης.
Επιπλέον σε κουτί δίπλα στην ντουλάπα βρέθηκαν, ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα πιστόλι κρότου , επτά αβολίδωτα φυσίγγια, ένα πιστόλι κρότου με δεκαπέντε αβολίδωτα φυσίγγια και δύο θήκες πιστολιού.
Σε κοινόχρηστο χώρο, έξω από τις οικίες τους βρέθηκε εντός πλυντηρίου, το οποίο βρισκόταν σε κλειδωμένο ξύλινο κουτί (κλειδιά του οποίου κατείχαν οι δύο πρώτοι), μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία, με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 15 γραμμαρίων.
Επίσης σε δωμάτιο, ιδιοκτησίας του δεύτερου βρέθηκε σκορπισμένη στο δάπεδο ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 6 γραμμαρίων.
Επίσης εντοπίστηκε έξω από την ίδια οικία ο τρίτος κατηγορούμενος ο οποίος παρέδωσε στους αστυνομικούς μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 1,9 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 1,4 γραμμαρίων και συμβόλαια – αποδείξεις ενοικιάσεως της οικίας του στο Φαληράκι Ρόδου, επ’ ονόματι του δεύτερου.
Το πρωί της 24ης Οκτωβριου 2013 περιήλθε νέα πληροφορία στους αστυνομικούς σύμφωνα με την οποία ο τρίτος κατέχει επιπλέον ποσότητες ναρκωτικών ουσιών επιμελώς κρυμμένες σε αγροτεμάχιο των Καλυθιών.
Για το λόγο αυτό μετέβησαν μαζί του σε αγροτεμάχιο πλησίον της οικίας της γιαγιάς του στις Καλυθιές και εκεί τους υπέδειξε το σημείο όπου είχε αποκρύψει επιμελώς μέσα σε μπλούζα ένα κουτί πoυ περιείχε, εννέα αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 171,9 γραμμαρίων. Επίσης, σε μικρή απόσταση από τη συγκεκριμένη «καβάτζα» τους υπέδειξε σημείο, στο οποίο είχε φυτέψει, δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,50 μ. και 0,70 μ. αντίστοιχα.
Την 23η Οκτωβρίου 2013 κατά την είσοδο των αστυνομικών στις οικίες των δύο πρώτων, έγινε αντιληπτό ότι στον χώρο υπήρχε μεγάλη ποσότητα κάνναβης, η οποία απομακρύνθηκε βιαστικά, λόγω των διάσπαρτων κομματιών κάνναβης στο πάτωμα.
Οι αστυνομικοί μετέβησαν εκ νέου στο σημείο και κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, βρέθηκαν μέσα σε κάδο, κάτω από την οικία των δύο πρώτων στο Φαληράκι, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 417 γραμμαρίων, μία πλαστική σακούλα με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 210 γραμμαρίων και μία ρίζα από δενδρύλλιο κάνναβης.
Τις ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών φέρεται να απέρριψαν στον κάδο ο τέταρτος και πέμπτος οι οποίοι βρίσκονταν στον χώρο εκείνη τη στιγμή και ήταν τα μόνα άτομα με κλειδί για το δωμάτιο. Τα ναρκωτικά ήταν τυλιγμένα σ’ ένα χαλάκι.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου