Εξέφρασε τη λύπη του για τις δηλώσεις του δημάρχου σχετικά με τους ΡΟΜΑ..Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτίου Δωδεκανήσου

Περισσότερες από 1000 παραβάσεις έχουν βεβαιώσει από τις αρχές του καλοκαιριού σε βάρος αθίγγανων οι αστυνομικοί, οι οποίοι επισημαίνουν ότι δεν φέρουν ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί!

Με αφορμή το ξέσπασμα του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου την περασμένη εβδομάδα για τους ΡΟΜΑ που είχαν εγκατασταθεί στο πάρκο στα Πλατανάκια, και την ανάρτηση που ο ίδιος ο δήμαρχος έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου και δήλωνε δυσαρεστημένος από τη λειτουργία της αστυνομίας στο νησί μας, οι αστυνομικοί δίνουν απαντήσεις.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτίου Δωδεκανήσου Μανώλης Ανδρουλάκης εξέφρασε την λύπη του για τις δηλώσεις του δημάρχου Ρόδου και επεσήμανε την διαφωνία του λέγοντας χαρακτηριστικά πως σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται οι αστυνομικοί για την κατάσταση που επικρατεί στα πάρκα της Ρόδου.
«Η αστυνομία ασχολείται με το ζήτημα εδώ και αρκετό καιρό και ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού έχει βεβαιώσει πάνω από 1000 παραβάσεις πταισματικού χαρακτήρα και ασχολείται εντατικά με την παραβατική συμπεριφορά που παρουσιάζουν οι κάτοικοι του Καρακόνερου.
Αυτό αποδεικνύεται και με την εξιχνίαση πριν μερικές ημέρες, μίας ακόμη σοβαρής υπόθεσης διακεκριμένων κλοπών, με δράστες ανήλικους ΡΟΜΑ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, προσθέτοντας πως «από την αρχή του έτους έχουν προφυλακιστεί αρκετοί αθίγγανοι οι οποίοι εμφάνιζαν πλούσια παραβατική συμπεριφορά και πλέον έχουν μείνει οι ανήλικοι ομόφυλοί τους».
Ο πρόεδρος των συνδικαλιστών αστυνομικών ξεκαθάρισε πως δεν είναι δουλειά του αστυνομικού να εφαρμόσει καταχρηστικές τακτικές, παρά μόνο τα όσα ορίζουν οι νόμοι. Παράλληλα – είπε ο κ. Ανδρουλάκης- είναι αδύνατο κάθε πολίτης να έχει πίσω του και έναν αστυνομικό, για αυτό και θα πρέπει να παρθούν λύσεις από κοινού με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
«Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο και θέλει μεθοδευμένες αποφάσεις και ενέργειες που θα χαραχτούν από κοινού. Δυστυχώς η αστυνομία δεν διαθέτει το μαγικό ραβδάκι για να λύσει όλα τα προβλήματα διά μαγείας, μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε» κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτίου Δωδεκανήσου.
Η ανάρτηση του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου στις 19 Αυγούστου ανέφερε τα εξής:
«Ήταν θέμα χρόνου να γίνει ή έκρηξη, αλλά κανένας δεν άκουγε. Πριν ένα χρόνο δήλωσα ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από τη λειτουργία της Αστυνομίας και πολλοί στο δημοτικό συμβούλιο το θεώρησαν προσβλητικό και μου ζητούσαν ν ανακαλέσω. Έστειλα επιστολή στα Υπουργεία να αυξηθεί η δύναμη της αστυνομίας, έγινε επερώτηση στη Βουλή με αφορμή την επιστολή και ακόμη περιμένουμε. Ας όψονται κι αυτοί που ψήφισαν την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας στη Βουλή .
Το πρωί έδιωξα ο ίδιος τους ΡΟΜΑ από το πάρκο και μετά άκουσαν τις φωνές μου οι αστυνομικοί για να πλησιάσουν. Το μεσημέρι ζήτησα συχνές περιπολίες και απόψε στις 7 πήγα μόνος μου να ξαναδιώξω τους ΡΟΜΑ από το ίδιο σημείο. Οι μικροπωλητές απόρησαν που με είδαν γιατί όπως μου είπαν είχαν καλέσει την αστυνομία. Ακόμη περιμένουν!!!
Πριν ένα χρόνο πήραμε απόφαση να ξηλωθεί ο καταυλισμός των ΡΟΜΑ. Λοιδορηθήκαμε με βρισιές και απειλές, έγιναν ενστάσεις, προσφυγές, απορρίφθηκαν εδώ και 6 μήνες περιμένουμε τις εγκρίσεις των Δασαρχείων των επιτροπών και πάει λέγοντας. Η ανοχή έχει και τα όριά της!»
http://www.rodiaki.gr/
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου