Μια ακόμη τοξική – υγειονομική βόμβα απειλεί τον πληθυσμό!

«Τοξική» βόμβα για το περιβάλλον και για τους κατοίκους της Παστίδας αποτελεί η παράνομη χωματερή στην περιοχή Αγιος Λουκάς, λίγα μέτρα μετά το...
μοναστήρι της Παναγιάς της Καθολικής, που εκτείνεται σε  δεκάδες χιλιόμετρα σε δασώδη και βραχώδη περιοχή και «φιλοξενεί» (!) εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών (αστικά απόβλητα, αδρανή υλικά, ηλεκτρικές συσκευές, λάδια κλπ).
Εξαιρετικά δυσάρεστο είναι και το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2016 έρευνα για τον ποινικό κολασμό των υπευθύνων μετά από αναφορά του κοινοτικού συμβούλου κ. Χρήστου Φτάρα, που χθες κατέστησε σαφές στη «δημοκρατική» ότι η κατάσταση στην παράνομη χωματερή έχει χειροτερεύσει.
Καθημερινά σχεδόν, σύμφωνα με τον κ. Φτάρα μεταβαίνουν στην περιοχή, που εξακολουθεί να παραμένει αφύλακτη, χωρίς να έχει γίνει καμία παρέμβαση για την αποκατάστασή της από τον Δήμο Ρόδου, φορτηγά που μεταφέρουν απορρίμματα και τα πετάνε  ανεξέλεγκτα κατά μήκος του χωμάτινου δρόμου που έχει διανοιχτεί και οδηγεί σε κεντρικό ξέφωτο το οποίο αποτελεί και τον πυρήνα του ΧΑΔΑ.
Περιττό να σημειωθεί ότι η δυσοσμία που αναδύεται από την περιοχή είναι αφόρητη, ενώ οι μύγες κυκλοφορούν σε… σμήνη. Η παραμονή για περισσότερα από πέντε λεπτά της ώρας στην περιοχή είναι πραγματικά ριψοκίνδυνη.
Ο κ. Φτάρας εξηγεί ότι ο συγκεκριμένος ΧΑΔΑ έχει δημιουργηθεί τα τελευταία δύο έτη και ότι παρά τις εκκλήσεις του δεν ελήφθη κανένα μέτρο από τους αρμόδιους για την σφράγιση και αποκατάσταση του χώρου.
Υποστηρίζει μάλιστα ότι κατά μήκος του ΧΑΔΑ περνούν τα υπόγεια ρυάκια που τροφοδοτούν με νερό την περιοχή, γεγονός που έχει καταγγείλει εγγράφως στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Η συγκεκριμένη χωματερή είναι εξάλλου ακόμη μια «βραδυφλεγής βόμβα», από την οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει πυρκαγιά.
Η χώρα μας στο τέλος της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα εμφανίζεται ανακόλουθη σε ό,τι αφορά τις διεθνείς δεσμεύσεις της και εξελίσσεται σε παράδεισο των ρύπων, των χωματερών και των… βόθρων!

 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου