Πρόστιμο σε υδραυλικό της Ρόδου για εργασίες χωρίς άδεια..Και στον ιδιοκτήτη της οικοδομής που τον απασχολούσε

Τσουχτερό πρόστιμο επέβαλε η διεύθυνση βιομηχανίας της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου σε άτομο που εκτελούσε υδραυλικές εργασίες σε οικοδομή χωρίς άδεια, καθώς επίσης και στον ιδιοκτήτη της που τον απασχολούσε...

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή», προ ημερών ο σύλλογος υδραυλικών της περιοχής, προχώρησε σε καταγγελία στην αρμόδια διεύθυνση της περιφέρειας την οποία ενημέρωσε σχετικά καταβάλλοντας και το ανάλογο παράβολο.
Στη συνέχει η υπηρεσία διενήργησε έλεγχο στην οικοδομή, βεβαίωσε την παράβαση και χτες επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ τόσο στον ιδιοκτήτη της όσο και στο άτομο που εργαζόταν ως υδραυλικός.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματιών και βιοτεχνών Δωδεκανήσου Νίκος Τσούλλος και ως πρόεδρος του συλλόγου των υδραυλικών είχε ζητήσει από καιρό τη στήριξη της περιφέρειας στην πάταξη του φαινομένου της παράνομης εργασίας από άτομα που δεν ανήκουν στις επαγγελματικές τάξεις του τόπου ασκώντας αθέμιτο ανταγωνισμό σε εκείνους που έχουν άδεια και είναι νόμιμοι.
Ερωτηθείς για το θέμα ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης επιβεβαίωσε την απόφαση της διεύθυνσης βιομηχανίας και με αφορμή την επιβολή του προστίμου δήλωσε τα εξής: «Η συνεργασία με την περιφέρεια είναι πολύ καλή στα θέματα που έχουμε θέσει, όπως η πάταξη της παράνομης δραστηριότητας διαφόρων επαγγελματιών που δε διαθέτουν τις απαιτούμενες άδειες.

Το φαινόμενο παρατηρείται σε μία περίοδο ύφεσης και κρίσης εις βάρος όσων νόμιμα και τυπικά διαθέτουν τα δικαιολογητικά τους. Προχωράμε πολύ συντονισμένα και πολύ συγκροτημένα. Θέλω να υπογραμμίσω ότι η περιφέρεια είναι κοντά στους ανθρώπους που επιχειρούν και έχουν μία δραστηριότητα την οποία νόμιμα ασκούν και έχουν μία οργάνωση και τάξη καθώς αυτά είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει θέσει η περιφερειακή αρχή στην ίδια της τη λειτουργία.

Αυτά τα μηνύματα περνούν προς τα έξω, γιατί ο φόβος του ελέγχου είναι αυτός που λειτουργεί αποτρεπτικά στην παραβατική συμπεριφορά. Αντιθέτως η πιθανότητα διενέργειας ελέγχου δε λειτουργεί αποτρεπτικά».
Οι έλεγχοι των υπηρεσιών όπως τόνισε ο κ. Φλεβάρης θα συνεχιστούν καθώς οι οργανωμένοι επαγγελματίες είναι αυτοί  που πρεσβεύουν την τάξη και τη νομιμότητα.
www.rodiaki.gr
www
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου