Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί η περιοχή του λιμανιού της Ακαντιάς - Απίστευτες εικόνες για τους χιλιάδες επισκέπτες

Τα δυσμενή σχόλια ντόπιων αλλά και ξένων επισκεπτών προκαλεί η κατάσταση στον ευρύτερο χώρο του λιμανιού της Ακαντιάς, ο οποίος άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ως… σκουπιδότοπος!

Όπως φαίνεται και από το φωτογραφικό υλικό της «Ροδιακής», ο χώρος αριστερά στην είσοδο του λιμανιού έχει συγκεντρώσει κάθε λογής απορρίμματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πρώτη εικόνα που αποκομίζει ο επισκέπτης που έρχεται στο νησί μας με πλοίο, αλλά και ο οποιοσδήποτε περάσει από το συγκεκριμένο σημείο.
Πλαστικά μπουκάλια, χαρτιά, υφάσματα, νάιλον σακούλες κ.α. βρίσκονται σκόρπια σε μεγάλη έκταση στο κεντρικό εμπορικό λιμάνι της Ρόδου.
Αφορμή για το φωτορεπορτάζ, στάθηκαν καταγγελίες ευαισθητοποιημένων πολιτών οι οποίοι αναρωτιούνται γιατί μέχρι τώρα δεν έχει καθαριστεί ο χώρος και ότι σε ένα κατά κύριο λόγο τουριστικό νησί, η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κάποιος ερχόμενος από τη θάλασσα, είναι αυτό το χάλι!
Σε κάθε περίπτωση, παρά το γεγονός ότι η τουριστική σαιζόν βρίσκεται στο τελείωμα της, υπάρχει ακόμη χρόνος για να γίνει καθαρισμός του λιμανιού, και βέβαια  να τοποθετηθούν και οι ανάλογοι κάδοι απορριμμάτων ώστε να πετιούνται εκεί τα όποια σκουπίδια και όχι καθοδόν για το … πλοίο!





Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου