Θα πραγματοποιήσουν πορεία με «μαύρες» σημαίες οι αλιείς των Φανών!

Για εμπαιγμό και κοροϊδία από πλευράς του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κάνουν λόγο οι αλιείς του αλιευτικού καταφυγίου Φανών, το οποίο παραμένει κλειστό, με αποτέλεσμα για ακόμα μια φορά να μην μπορούν να εργαστούν.
Τα αλιευτικά τους σκάφη παραμένουν εγκλωβισμένα στο λιμανάκι των Φανών και στρέφουν τα βέλη τους κατά του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλη Χριστοδούλου ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, παρά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική παρέμβαση.
Οι αλιείς που ελλιμενίζουν τα σκάφη τους στο λιμανάκι των Φανών, προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις προκειμένου να πιέσουν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και κατ΄επέκταση την δημοτική αρχή, να δρομολογήσουν λύσεις για το λιμανάκι των Φανών. Στις προθέσεις τους είναι να πραγματοποιήσουν πορεία με μαύρες σημαίες προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αν δεν ξεκινήσουν άμεσα εργασίες.
Ο πρόεδρος της Δ.Κ. Φανών κ. Βασίλης Νικολίτσης καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνο για την καθυστέρηση τον πρόεδρο του ΔΛΤ κ. Μιχάλη Χριστοδούλου.
«Από μήνα σε μήνα, πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς να γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση για το λιμανάκι των Φανών. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, που είναι στη θέση αυτή για να λύνει προβλήματα, αν είχε φιλότιμο έπρεπε να πάει στο σπίτι του. Τα σκάφη των ψαράδων είναι και πάλι εγκλωβισμένα, δεν μπορούν ούτε να μπουν ούτε να βγουν και φέρει ακέραια την ευθύνη ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που δεν έκανε όσα μέχρι σήμερα υποσχέθηκε. Εμείς δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια. Θα κάνουμε πορεία προς το Λιμενικό Ταμείο με μαύρες σημαίες, κανένας δεν μπορεί να παίζει με το ψωμί μας. Οι ψαράδες είναι σε απόγνωση, δεν μπορούν να δουλέψουν, δεν μπορούν να θρέψουν τις οικογένειές τους, τα έξοδα τρέχουν και δεν μπορούν να περιμένουν άλλο, τα περιθώρια έχουν τελειώσει», δήλωσε στην «δ» ο πρόεδρος της Δ.Κ. Φανών κ. Βασίλης Νικολίτσης.
Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο έγινε η παρουσίαση της μελέτης στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για το αλιευτικό καταφύγιο των Φανών, παρουσία του δήμαρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου.
Η νέα μελέτη, που προβλέπει μια σειρά από σημαντικές αλλαγές στο λιμανάκι των Φανών, ανατέθηκε στον μελετητή το 2015 και το κόστος της ανέρχεται σε 142.000 ευρώ.
Στις προθέσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου είναι η πλήρης λειτουργικότητα του καταφυγίου όλη τη διάρκεια του χρόνου, χωρίς  να χρειαστεί να πραγματοποιούνται επιπλέον εργασίες κάθε χρόνο για να διασφαλίζεται η προσβασιμότητα των σκαφών σε αυτό.
Σύμφωνα με τον μελετητή θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο υφιστάμενο έργο που εκτινάσσουν το κόστος του έργου στα 6.000.000 ευρώ γι αυτό και από πλευράς του ΔΛΤ, είχε επισημανθεί ότι είναι απαραίτητο το έργο να χωριστεί σε φάσεις, προκειμένου και οι εργασίες να εκτελούνται τμηματικά διαμοιράζοντας το κόστος και το λιμανάκι να λειτουργεί απρόσκοπτα για να εξυπηρετούνται οι αλιείς.
Μέχρι στιγμής ωστόσο, τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά να κλείσει το λιμανάκι και να εγκλωβιστούν τα σκάφη των αλιέων λόγω του ιζήματος που συσσωρεύθηκε στην είσοδο.
Να σημειωθεί ότι από το 2001 μέχρι σήμερα, έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 600.000 ευρώ από ίδιους πόρους του Λιμενικού Ταμείου για εργασίες στο Λιμανάκι των Φανών, χωρίς όμως να έχει δοθεί ουσιαστική λύση.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου