2 επιχειρηματίες κατηγορήθηκαν για απάτη και υπεξαίρεση

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων ένας κάτοικος της Ρόδου και ένας κάτοικος του Παραδεισίου, κατηγορούμενοι για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας με..
πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από το εξωτερικό.
Οι δύο κατηγορούμενοι διατηρούσαν στη Ρόδο τα έτη 2006 και 2007 επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών την εισαγωγή από το εξωτερικό και πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
Την 25η Οκτωβρίου 2007, δύο κάτοικοι του νησιού απευθύνθηκαν στην εταιρεία των κατηγορουμένων και συμφώνησαν και με τους δύο για την αγορά ενός αυτοκινήτου μάρκας Mercedes εργοστασίου Daimler-Crusher τύπου Ε220 CD.
Οι κατηγορούμενοι, εφέροντο ότι εισέπραξαν από τους εγκαλούντες το τίμημα, να παρέλαβαν το όχημα,  και να μην προέβησαν σε καμία ενέργεια προκειμένου να εκτελωνίσουν.
Κατά το μήνα Νοέμβριο του έτους 2006, ένας άλλος κάτοικος της Ρόδου απευθύνθηκε στην εταιρεία των κατηγορουμένων ενδιαφερόμενος για την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και τον εκτελωνισμό του, μάρκας Mercedes CLK έναντι του συνολικού ποσού των 45.000 ευρώ, που ομοίως δεν προχώρησε.
Την 15η Μαρτίου 2007, ένας κάτοικος της Ρόδου συνοδευόμενος από τον αδελφό του, απευθύνθηκε στην εταιρεία των κατηγορουμένων ενδιαφερόμενος για την αγορά δύο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ένα TOYOTA CELICA 100 COYPE, έναντι συμφωνηθέντος τιμήματος 35.000 ευρώ καθώς και ένα CHEVROLET CORVET C5 TARGA, έναντι συμφωνηθέντος τιμήματος  57.000 ευρώ.
Οι κατηγορούμενοι δεν παρέδωσαν τα δύο αυτοκίνητα στον εγκαλούντα, επικαλούμενοι καθυστέρηση στην εισαγωγή των οχημάτων από το εξωτερικό.
Την 25η Μαΐου 2007, ένας ακόμη κάτοικος της Ρόδου, με την ιδιότητα του νομίμου εκπροσώπου ετερόρρυθμης εταιρείας απευθύνθηκε στην εταιρεία για την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μάρκας MERCEDES τύπου DAYLMER S320 μοντέλο του έτους 2006, έναντι συνολικού τιμήματος 110.000 ευρώ.
Την 6η Ιουλίου 2007, παρέλαβε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο από τους κατηγορουμένους με την προσωρινή πινακίδα κυκλοφορίας «ΔΟΚΙΜΗ», ενώ την ίδια ημέρα εξέδωσε και παρέδωσε τέσσερις μεταχρονολογημένες τραπεζικές επιταγές συνολικού ποσού 110.000 ευρώ.
Περί το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2007, διαπίστωσε ότι δεν είχαν προβεί σε καμία ενέργεια για την έκδοση των πινακίδων κυκλοφορίας, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις τους, ενώ περί το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2007 διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο οι κατηγορούμενοι το μεταβίβασαν κατά κυριότητα σε τρίτο πρόσωπο.
Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι δεν έφεραν ευθύνη για τον μη εκτελωνισμό των αυτοκινήτων αφού οι διαδικασίες είχαν σταματήσει υπηρεσιακά λόγω εμπλοκής τους σε άλλη υπόθεση, που έχουν ήδη αθωωθεί.
Επιπλέον προέκυψε ότι έχουν τακτοποιήσει τις αστικές διαφορές τους με τους τρείς πρώτους ενώ για την τέταρτη υπόθεση, που αφορά την εταιρεία, προέκυψε ότι τέλεσαν το αδίκημα της πλημμεληματικής απάτης που έχει υποπέσει ήδη σε παραγραφή.
Ως συνήγορος υπεράσπισης τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου