Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας συνεχίζει να πλήττει τα νησιά

Συνεχίστηκε και χτες το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή μας. Ειδικότερα, οι ισχυρές βροχοπτώσεις μπορεί να είναι ευεργετικές για το νησί της Ρόδου αλλά δημιούργησαν προβλήματα –κυρίως στην κυκλοφορία των οχημάτων μέσα στην πόλη και στα φρεάτια...

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Αγαπητό Πάλλα «εμφανίστηκαν μικροπροβλήματα στην λεωφόρο Ρόδου – Καμείρου με βουλωμένα φρεάτια αλλά ευτυχώς δεν σημειώθηκαν ζημιές μεγάλης κλίμακας. Στη Νότια Ρόδο δεν έβρεξε σχεδόν καθόλου με συνέπεια να είναι οι αγρότες πολύ δυσαρεστημένοι, ενώ ο κύριος όγκος του νερού συγκεντρώθηκε στην πόλη. Κατολισθήσεις περιορισμένης κλίμακας σημειώθηκαν στην Κοιλάδα των Πεταλούδων».
Προχθές, εμφανίσθηκε ένας υδροστρόβιλος στο Φαληράκι   χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν ζημιές.
Προβλήματα στις συγκοινωνίες δεν σημειώθηκαν. Τα δρομολόγια στο λιμάνι της Ρόδου εκτελέστηκαν κανονικά, ενώ στο αεροδρόμιο ‘Διαγόρας’ σημειώθηκε καθυστέρηση μίας ώρας στην πρωινή πτήση (8π.μ.) της εταιρείας Ryanair από Ρόδο προς Αθήνα.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως και την Κυριακή 12/3 με ισχυρές βροχές, καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις και γι αυτό τον λόγο έχει εκδοθεί από την Γ.Γ.Π.Π. σχετική κατεπείγουσα ειδοποίηση με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.
Ο Δήμος Ρόδου
Ο Δήμος Ρόδου, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:
Εργασίες καθαρισμού, απόφραξης και συντήρησης των φρεατίων υδροσυλλογής στην πόλη της Ρόδου, πραγματοποίησαν στις 9 και 10 Μαρτίου του 2017 μεικτά συνεργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της ΔΕΥΑΡ του Δήμου Ρόδου , προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις σε περίπτωση κλιμάκωσης των καιρικών φαινομένων.
Με εντολή του δημάρχου κου Φώτη Χατζηδιάκου και υπό την επίβλεψη του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΡ κου Δημήτρη Καρατζιά σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κο Μιχάλη Παλαιολόγο, μεικτά συνεργεία των υπηρεσιών, καθάρισαν τα φρεάτια της πόλης και συντήρησαν όσα είχαν υποστεί ζημιές από τις δυνατές βροχοπτώσεις του τελευταίου διημέρου.
Παράλληλα έγινε αποτύπωση της κατάστασης η οποία αναφέρει πως, το δίκτυο υποδομών του Δήμου Ρόδου άντεξε στις έντονες βροχοπτώσεις και δεν προκλήθηκαν περαιτέρω προβλήματα. Επιπρόσθετα ο κος Χατζηδιάκος ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιφυλακή, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα που θα μπορούσαν να προκληθούν.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν τον καθαρισμό και την απόφραξη των φρεατίων, την αποκομιδή και διάθεση των φερτών υλικών στο ΧΥΤΑ Ρόδου, που αποτελεί χώρο επιτρεπόμενης απόρριψης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια: