Διετάχθη προκαταρκτική για τα τρόφιμα των πολυτέκνων

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος αναφορικά με τη διανομή των τροφίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε πολύτεκνους και ΑΜΕΑ... 
Η εισαγγελική παρέμβαση έγινε με αφορμή τα δημοσιεύματα στο τοπικό τύπο, που αφορούσαν τις καταγγελίες στις οποίες προέβησαν μέλη του συλλόγου πολυτέκνων οι οποίοι και δήλωσαν ότι δεν παρέλαβαν τις ποσότητες των τροφίμων που δικαιούνται αλλά πολύ λιγότερες. 

Χθες σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. εισαγγελέας παρήγγειλε στην Πταισματοδίκη Ρόδου τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης και της παράβασης καθήκοντος. 

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας θα κληθούν το επόμενο διάστημα να καταθέσουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων, εκπρόσωποι από τις οικογένειες που έχουν κάνει τις καταγγελίες και η περιφερειακή σύμβουλος αρμόδια για τα κοινωνικά θέματα της περιοχής μας κ. Δέσποινα Μουτάφη. 

Οι πολύτεκνοι άρχισαν να ξεσηκώνονται πριν από μερικές μέρες, οπότε και άρχισε και η διανομή τροφίμων που δικαιούνται να λαμβάνουν μία φορά το χρόνο ως ενίσχυση των οικογενειών τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια βοήθεια λαμβάνουν και άλλοι σύλλογοι όπως ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, το Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.α. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, αρκετές οικογένειες πολυτέκνων κατά την παραλαβή των τροφίμων διαπίστωσαν ότι πήραν λιγότερα (σε κιλά) από αυτά που δικαιούνται! Το γεγονός αυτό προκάλεσε την εύλογη αντίδραση και οργή τους, καθώς όπως οι ίδιοι τονίζουν δεν έχουν πάρει ούτε τα μισά τρόφιμα από αυτά που δικαιούνται. 

Οι ίδιοι πολύτεκνοι διερωτώνται μάλιστα τι γίνεται και που πηγαίνουν τα υπόλοιπα τρόφιμα που κανονικά έπρεπε να τους είχαν δοθεί και δηλώνουν ότι είναι έτοιμη να καταφύγουν ακόμη και στη δικαιοσύνη υποβάλλοντας μήνυση. 

Μάλιστα για το θέμα έχουν ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης αλλά και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, ενώ για την υπόθεση οι πολύτεκνοι σκοπεύουν να επισκεφθούν τον κ. εισαγγελέα. 

Σημειώνεται πως η διανομή επρόκειτο να γίνει πριν τις γιορτές, όμως λόγω καθυστέρησης στην αποστολή όλων των τροφίμων από την Ε.Ε. γίνεται τώρα. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει εκδοθεί, τα προϊόντα που θα διανεμηθούν για το έτος 2012 για την ενότητα της Ρόδου είναι: Φέτα ΠΟΠ, Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ, Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, Ζυμαρικά, Ρύζι τύπου parboiled.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου