Φυλάκιση με αναστολή για αποπλάνηση ανηλίκου

Σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 62χρονος από το Παραδείσι ο οποίος κατηγορούνταν για...
αποπλάνηση ανηλίκου που έχει συμπληρώσει τα 10 έτη όχι όμως τα 13 έτη. 

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε κατάχρηση σε ασέλγεια (σε βαθμό πλημμελήματος) και επέβαλλε στον 62χρονο Χρήστο Σταματίου του Σπυρίδωνα την παραπάνω ποινή. Αξίζει να σημειωθεί πως πρωτόδικα για αυτήν την υπόθεση με την 12χρονη στις 8 Δεκεμβρίου 2011 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 8 ετών, ποινή την οποία κατάφερε να μειώσει χθες στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. 

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης στις 7 Ιουλίου 2008 όταν οι γονείς 12χρονου κοριτσιού δήλωσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού πως 62χρονος που διαμένει σε δημοτικό διαμέρισμα της δυτικής πλευράς του νησιού μας, έκανε ασελγείς πράξεις σε βάρος του παιδιού τους. 

Μάλιστα η καταγγελία αυτή έγινε η αφορμή να αποκαλυφθεί ακόμη μία υπόθεση στην οποία κατηγορείται ο 62χρονος και αφορά αποπλάνηση ανηλίκου. Συγκεκριμένα ο 62χρονος κατηγορείται πως πριν 17 χρόνια, και συγκεκριμένα από το Ιούλιο έως και το Δεκέμβριο του 1994 ασέλγησε σε βάρος ενός κοριτσιού που δεν είχε συμπληρώσει τα 13έτη της ηλικίας του. 

Η υπόθεση ήρθε στο «φως» μετά από καταγγελία που έκανε η ενήλικη πλέον κοπέλα το καλοκαίρι του 2008 στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές της περιοχής μας και μόλις λίγες ημέρες μετά την καταγγελία των γονιών του ανήλικου κοριτσιού (της πρώτης υπόθεσης). 

Στις 8 Δεκεμβρίου 2011 και οι δύο υποθέσεις εκδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο, λόγω της φύσεως της υπόθεσης, συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών. Το δικαστήριο τότε έκρινε ένοχο τον 62χρονο και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 8 έτη για την υπόθεση με την 12χρονη, και 7 έτη κάθειρξη για την υπόθεση με την ενήλικη, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη για καμία από τις δύο υποθέσεις. 

Χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επανεξέτασε την πρώτη υπόθεση με την 12χρονη κοπέλα, ενώ και η δεύτερη υπόθεση έχει επίσης προσδιοριστεί να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στις 10 Ιουνίου 2013.
rodiaki.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου