Απλήρωτοι από πέρυσι 3.000 ξενοδοχ/λοι!

ΧΑΘΗΚΕ Η ΝΤΡΟΠΗ
Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν νόμοι που προβλέπουν κυρώσεις για τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους; Έγιναν και οι νόμοι κουρελόχαρτα;
Οι κράχτες και τ’ αφεντικά τους πρέπει να παταχθούν γιατί πληγώνουν και δυσφημούν συνολικά τη Ρόδου, στην Παλιά Πόλη πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμότητα, αλλά την ίδια στιγμή κάτι πρέπει να γίνει και με την εφαρμογή των νόμων για τους απλήρωτους ξενοδοχ/λους.
Η περίπτωση των απλήρωτων ξενοδ/λων ξεπέρασε πλέον κάθε όριο ανοχής και σοβαρότητας, πρόκειται για ένα πραγματικό όνειδος για την κοινωνία και τους αρμόδιους θεσμούς της πολιτείας και εν τέλει οι σχετικοί νόμοι σε ό,τι αφορά τη μη καταβολή δεδουλευμένων, έχουν γίνει κουρελόχαρτο – γεγονός που θα πρέπει να συνεγείρει τον ίδιο τον εισαγγελέα, αφού όλοι οι άλλοι αρμόδιοι σηκώνουν ψηλά χέρια και …πόδια!
Από το Σωματείο Ξενοδ/λων Ρόδου, έγινε γνωστό ότι περίπου 3.000 ξενοδ/λοι δεν έχουν πληρωθεί μισθούς από 2 έως 4 μήνες από πέρυσι, ενώ σε άλλους οφείλονται η άδεια και το επίδομα αδείας! Παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να δουλεύουν και φέτος, ελπίζοντας ότι …κάποια στιγμή θα πληρωθούν τα περυσινά οφειλόμενα, ή ότι κάποιοι θεσμικοί παράγοντες θα …συγκινηθούν και θα αποφασίσουν να εφαρμόσουν τους νόμους.
Πρόκειται για 27 ξενοδοχεία, από τα πιο μεγάλα και πιο γνωστά, που ανήκουν σε 20 ξενοδόχους, οι οποίοι αρνούνται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους – κυρίως δε στην πληρωμή του προσωπικού τους.
Και φυσικά ο κάθε πολίτης δικαιολογημένα αναρωτιέται: οι νόμοι ισχύουν για όλους, ή είναι από λάστιχο και εφαρμόζονται κατά περίπτωση;
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου