Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ σε ελληνικό δουλεμπορικό

Υπό πλήρη μυστικότητα προσπαθεί να κρατήσει -προς το παρόν- το Λιμενικό Σώμα το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα σε τουρκικά θαλάσσια ύδατα, όταν τουρκική...
ακταιωρός άνοιξε πυρ εναντίον ελληνικού καταμαράν ανοιχτά της Σύμης....
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το καταμαράν μετέφερε περίπου... 40 λαθρομετανάστες, τους οποίους είχε παραλάβει από τα τουρκικά παράλια. 

Δεν υπήρξε κανείς τραυματισμός και όλοι οι επιβαίνοντες, αλλά και το σκάφος κατευθύνθηκαν στη Ρόδο, όπου γίνονται οι πρώτες ανακρίσεις, προκειμένου να ξεκαθαρίσει κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη το περιστατικό. 

Η εμπλοκή έγινε, όταν το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού ζήτησε από τον πλοίαρχο του καταμαράν να σταματήσει για έλεγχο ανοιχτά της Σύμης. 

Ο πλοίαρχος, που είχε επιβιβάσει του λαθρομετανάστες από τη Ντάτσα της Τουρκίας με προορισμό πιθανόν τη Σύμη, ή κάποια βραχονησίδα, αγνόησε τους Τούρκους και συνέχισε τον πλου. 

Ακολούθησε καταδίωξη από τουρκικό σκάφος στην αρχή και στη συνέχεια από ελληνικό, με αποτέλεσμα το καταμαράν να εγκλωβιστεί δυτικά της Σύμης. Σκάφος του Λιμενικού Σώματος συνόδευσε το καταμαράν στο λιμάνι του Πανορμίτη. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματίες από τους πυροβολισμούς. Όπως υποστήριξαν οι Τούρκοι έριξαν προειδοποιητικές βολές. 

Οι λαθρομετανάστες, επιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό και μεταφέρθηκαν στο νησί της Ρόδου, ενώ κλιμάκιο του Λιμενικού θα ανακρίνει τους δύο συλληφθέντες. 

Πρόκειται για τον Έλληνα καπετάνιο του τουριστικού καταμαράν και ένα ακόμα άτομο που συνελήφθησαν και θα μεταφερθούν επίσης το πρωί της Τετάρτης στη Ρόδο. 

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ρόδου, ενώπιον του οποίου θα προσαχθούν οι δύο συλληφθέντες.

Από το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, η μόνιμη απάντηση είναι «δεν έχουμε καμία ενημέρωση» ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr και ο Αρχηγός ΛΣ, αντιναύαρχος Δημήτρης Μπαντιάς έχει δώσει εντολή να μην δοθεί καμία πληροφορία. 

Άμεσα ενημερώθηκε για το περιστατικό ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο οποίος βρίσκεται στη Νορβηγία, καθώς και το επιτελείο του, το οποίο όμως και αυτό μετά την παρέμβαση του Αρχηγού Λ.Σ. προσπαθεί να κερδίσει χρόνο: « Αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα και δεν μάθουμε ακριβώς τι έχει συμβεί δεν μπορούμε να πούμε τίποτα επισήμως» ήταν τα λόγια τους.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου