Στο έλεος των εμπρηστών τα δάση μας

Πυρομανής, περιφέρεται ελεύθερος και βάζει φωτιές ανάμεσα σε Σορωνή και Θολό εδώ και καιρό προσπαθώντας έτσι να μετατρέψει σε στάχτη μια...
πανέμορφη δασική περιοχή που ανήκει σε μία από τις πιο υπέροχες περιοχές (από ʼγιο Σουλά έως και Πεταλούδες) του νησιού μας. 

Τα τρία απανωτά περιστατικά πυρκαγιών σε ακτίνα μικρότερη των δύο χιλιομέτρων, τα οποία παρατηρήθηκαν στην περιοχή μέσα σε μια εβδομάδα, έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην πυροσβεστική υπηρεσία Ρόδου, αλλά και την τοπική κοινωνία που ζητά τώρα την άμεση λήψη μέτρων έτσι ώστε να μην μπορέσουν να πετύχουν τον καταστροφικό τους στόχο οι εμπρηστές. 

Σημειώνεται ότι μόλις ένα χρόνο πριν, οι εμπρηστές είχαν καταφέρει να παραδώσουν στις φλόγες και να κάψουν μια πολύ μεγάλη έκταση κοντά στον ʼγιο Σουλά, βάζοντας έτσι σε πολύ μεγάλη περιπέτεια ολόκληρο το νησί της Ρόδου. 

Τα νέα περιστατικά, απλά επιβεβαιώνουν τις υποψίες που εδώ και καιρό υπάρχουν ότι η ευρύτερη περιοχή (ʼγιος Σουλάς, Παντάνασσα, Θολός και κοιλάδα των Πεταλούδων) έχουν μπει, μαζί με άλλες περιοχές του νησιού μας στο στόχαστρο των εμπρηστών. 

Το ζητούμενο τώρα είναι όμως να μπορέσουν να ληφθούν άμεσα μέτρα ελέγχου και ασφαλείας, έτσι ώστε μην μετατραπούν σε στάχτη τα δάση και οι εκτάσεις αυτές που βρίσκονται στις συγκεκριμένες περιοχές. 

http://www.rodiaki.gr/article.php?id=255369&catid=5&maincatid=1

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου