Ετοιμάζονται να υποβαθμίσουν την παραλία των Βληχών!

Θέλουν να τοποθετήσουν μια παιδική χαρά μέσα στη θάλασσα.Ένα νέο θαλάσσιο παιχνίδι έρχεται να συμβάλλει στις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν  οι άνθρωποι του Τουρισμού...


ώστε να προστατεύσουν το όραμα και την προοπτική της ποιοτικής και αισθητικής αναβάθμισης του Νησιού μας. Πρόκειται για τη «θαλάσσια παιδική χαρά». 

Μία τεράστια έκταση εντός της θάλασσας στην οποία θα τοποθετηθεί πλήθος πολύχρωμων φουσκωτών μπαλονιών, τσουληθρών κτλ. για την διασκέδαση μικρών και μεγαλύτερων παιδιών. Ίσως για ορισμένους μία τέτοια  ιδέα να φαντάζει συναρπαστική, η πλημμελής όμως και πρόχειρη χωροθέτηση μίας τέτοιας εγκατάστασης μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το σύνολο των προσπαθειών που τόσα χρόνια μεθοδικά καταβάλλονται από όλους τους τουριστικούς φορείς που συμβάλλουν στην ποιοτική  ανάπτυξη αυτού του τόπου. 

Συγκεκριμένα στα Βληχά της Λίνδου, όπως καταγγέλλουν αναγνώστες οι διαδικασίες αδειοδότησης μίας τέτοιας θαλάσσιας παιδικής χαράς βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Βληχά ονομάζεται ο πρώτος μεγάλος κόλπος που μπορεί να θαυμάσει κανείς επιστρέφοντας από τη Λίνδο προς Ρόδο. Πολυάριθμα αυτοκίνητα Τουριστών σταματάνε επί της Εθνικής οδού για να φωτογραφηθούν με φόντο της υπέροχη θέα αυτού του χαρακτηρισμένου ως Φυσικού και Ιστορικού κάλλους τόπου. Η τοποθέτηση μίας τέτοιας παιδικής χαράς σε αυτό τον κόλπο θα είναι προβληματική από κάθε άποψη.

 Υποβαθμίζεται η αισθητική του φυσικού τοπίου, τονίζουν οι διαμαρτυρόμενοι, δημιουργείται συνεχής όχληση στους λουόμενους και σε όλες τις Τουριστικές μονάδες οι οποίες έχουν επενδύσει στην ηρεμία και την ησυχία της ευρύτερης περιοχής, και τελικά το όφελος μίας τέτοιας επένδυσης είναι δυσανάλογο των οικονομικών απωλειών στον Τουρισμό και κατ’ επέκταση των απωλειών θέσεων εργασίας που θα προκύψουν από μία τέτοια κίνηση.  

Όλοι οι τοπικοί φορείς και οι επαγγελματικές ομάδες της Λίνδου αντιτίθενται σθεναρά στην τοποθέτηση της παιδικής χαράς στην συγκεκριμένη περιοχή. Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι στην περιοχή βρίσκεται το πολυβραβευμένο και πρόσφατα χαρακτηρισμένο από το Tripadvisor ως το καλύτερο ξενοδοχείο της Ελλάδας  και έβδομο στον κόσμο Lindos Βlu, αλλά και πολλές άλλες υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές μονάδες.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια τα Βληχά είναι συνώνυμο της ηρεμίας, της χαλάρωσης και την ξεγνοιασιάς. Η παραλία των Βληχών αποτελεί πόλο έλξης Τουριστών υψηλής εισοδηματικής στάθμης αλλά και των περισσοτέρων  κατοίκων του Νησιού, ωστόσο πλέον η παραλία απειλείται ευθέως από μια κακόγουστη, οχλούσα και επικίνδυνη δραστηριότητα.

 Η τοπική πολιτική ηγεσία πρέπει να πάρει ξεκάθαρη δημόσια θέση εάν συμφωνεί με την υποβάθμιση της Περιοχής των Βληχών και της Λίνδου, ένα επιθυμεί να θέσει σε κίνδυνο την ευημερία εκατοντάδων οικογενειών που ζουν στην περιοχή από τον Τουρισμό, εάν προσδοκά την υποβάθμιση της εξαιρετικά αναβαθμισμένης περιοχής των Βληχών, και τελικά εάν έχει το σθένος να αντιταχθεί στα ατσάλινα και δύσθραυστα γρανάζια της διαπλοκής, της ευθυνοφοβίας και των γενικόλογων ευχολογίων.

Προσδοκώντας μία καλύτερη και ποιοτικότερη Ρόδο σε όλα τα επίπεδα, όλοι μας ελπίζουμε στην συμμόρφωση των αρμοδίων Αρχών με την Κοινή Λογική, τη Διαφάνεια και το μακροπρόθεσμο όφελος  του Τόπου, με τη χωροθέτηση τέτοιων εγκαταστάσεων στις κατάλληλες περιοχές. 

Πηγή :http://www.rodiaki.gr/
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου