Ροδίτες εστιάτορες θύματα απατεώνα!

Μια νέα υπόθεση τηλεφωνικής απάτης, με εμπλεκόμενο ημεδαπό, ο οποίος παρουσιάζεται ως ο εκπρόσωπος στην Ελλάδα βαθύπλουτων Ρώσων τουριστών...
και υποψήφια θύματα Ροδίτες εστιάτορες, αναμένεται να απασχολήσει την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.
Ο καταγγελλόμενος, έκανε το λάθος να απευθυνθεί σε συνταξιούχο αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, «ψαρεύοντάς» τον για να αποκομίσει παράνομο όφελος ύψους 200 ευρώ, παριστάνοντάς του ψευδώς ότι οι Ρώσοι τουρίστες, που εκπροσωπεί, επιθυμούσαν να πραγματοποιήσουν, δεξίωση στο κατάστημα του, παραγγέλλοντας μάλιστα μενού αξίας 3.500 ευρώ.
Ο συνταξιούχος αστυνομικός, δεν έπεσε στην παγίδα και κίνησε τη διαδικασία για να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι εστιάτορες του νησιού.
Σε διαδοχικές επικοινωνίες που είχε ο ημεδαπός με τον εστιάτορα – συνταξιούχο αστυνομικό, από κινητό και σταθερό τηλέφωνο, που παραπέμπει στο Κερατσίνι της Αττικής, κανόνισαν όλες τις λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση της δεξιώσεως.
Ο καταγγελλόμενος, αφού κατόρθωσε να τον πείσει του ζήτησε στην πορεία να του εμβάσει σε λογαριασμό 200 ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν δήθεν, οι μεταφράστριες, που θα ανελάμβαναν την μετάφραση του μενού της δεξιώσεως για τους Ρώσους, συνεργάτες του.
Πιθανολογείται ότι κι άλλοι εστιάτορες από το νησί έχουν δεχτεί όμοια τηλεφωνήματα, ενώ δεν έχει ακόμη προκύψει αν και πόσοι έπεσαν στην παγίδα.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου