Δεν εγκρίθηκαν τελικά οι μετακινήσεις του κ. Χ. Κόκκινου

Ακόμη ένα επεισόδιο στο σίριαλ της αποπληρωμής των εξόδων μετακίνησης του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου..
γράφηκε ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μετά και από σχετική γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Ο κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής σχετικά με τις αναβληθείσες μετακινήσεις του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, από τις προηγούμενες συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής, διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει η οικονομική επιτροπή να λάβει απόφαση επί των μετακινήσεων αυτών.
Επεσήμανε συγκεκριμένα ότι με γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους παρέχονται πληροφορίες ως προς τις διατάξεις της νομοθεσίας με τις οποίες ρυθμίζονται οι μετακινήσεις για τους περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους και πρότεινε την απόρριψη της αποπληρωμής των εξόδων του κ. Κόκκινου, διότι έχουν υπερβεί τις 60 ημέρες.
Εισηγήθηκε ακόμη η Οικονομική Επιτροπή να κοινοποιήσει την απόφασή της στην Υπηρεσία της Διεύθυνσης Οικονομικού Κυκλάδων και Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να προβεί στην διερεύνηση μέχρι ποιας ημερομηνίας καλύφθηκαν οι 60 ημέρες και σε συνεργασία με την Ενεργειακή εταιρεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την ΕΝΠΕ να διερευνηθεί το ακριβές ύψος των ημερών που έχει μετακινηθεί και πληρώθηκε ο κ. Κόκκινος.
Όπως τόνισε ο κ. Ζεννετίδης το σχετικό πόρισμα θα πρέπει να υποβληθεί στην οικονομική επιτροπή και στην Ενεργειακή ΑΕ για τις περαιτέρω ενέργειες τους καθώς και για ενημέρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.
Ο κ. Κόκκινος, στην ίδια συνεδρίαση αναφέρθηκε κυρίως στην νομοθεσία που προβλέπει την χορήγηση παράτασης του ορίου των 60 ημερών για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης για όλους τους αιρετούς κατά 20 ημέρες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, τονίζοντας ότι έχει υποβάλει αίτημα παράτασης, χωρίς να γνωρίζει όμως ποια είναι η τύχη του.
Επίσης τόνισε ότι έχει ζητήσει να του γνωστοποιηθούν οι μετακινήσεις του, όπως έχουν καταγραφεί από την Ενεργειακή ΑΕ και δεν έχει λάβει απάντηση. Επισήμανε στην συνέχεια ότι το έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν είναι σαφές καθώς είναι συγκεχυμένο σε σχέση με τα προαναφερόμενα και με έγγραφο του ζητήθηκαν διευκρινήσεις. Πρότεινε να αναβληθεί το θέμα προς συζήτηση καθώς δεν υπάρχει και πίεση χρόνου.
Η Επιτροπή ακολούθως έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την εισήγηση του κ. Ζανεττίδη.
Οι κ.κ. Γεώργιος Μακρυωνίτης και Ειρήνη Σβύνου, μειοψήφησαν.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου