Αφαντενός μελισσοκόμος πυροβόλησε άνδρα και γυναίκα με ανθρωποκτόνο πρόθεση!

Με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας...
δια παραλείψεως, της παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοχρησίας διώκονται δύο αδέλφια ηλικίας 62 και 60 ετών, μελισσοκόμοι, που γεννήθηκαν στα Τρίκαλα και διαμένουν μόνιμα στ’ Αφάντου.
Το ιστορικό της υπόθεσης, που θα απασχολήσει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, φέρεται να έχει ως εξής:
Σύμφωνα με καταγγελία του κ. Ελευθέριου Αγραφιώτη του Νικολάου, 48 ετών, οικοδόμου και της συζύγου του κ. Βασιλικής Αγραφιώτη του Γεωργίου 49 ετών, ιδιωτικής υπαλλήλου, που διαμένουν ομοίως στ’ Αφάντου και έχουν στην ιδιοκτησία τους ακίνητο πλησίον ακινήτου των κατηγορούμενων, σε αγροτική περιοχή της Παραμυθίας, ο πρώτος πυροβόλησε με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον τους, ενώ αυτοί βρίσκονταν εντός του υπ‘ αριθμ. ΡΟΖ 3368 ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου μετά από φραστικό επεισόδιο, που είχε προηγηθεί, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους, ενώ ο δεύτερος παρείχε απλή συνδρομή κατά την τέλεση της ανωτέρω πράξης.
Τι φέρεται όμως να είχε προηγηθεί;
Οι δύο κατηγορούμενοι διατηρούν δύο κατοικίες στο αγρόκτημά τους στην Παραμυθία. Εκεί διατρέφουν κότες και κουνέλια, έχουν σκυλιά για φύλαξη και για συντροφιά, αλλά και γάτες. Στο τελευταίο κυρίως διάστημα και ενώ είχαν προηγηθεί πιέσεις, όπως υπογραμμίζει ο δεύτερος κατηγορούμενος, για την αγορά του ακινήτου τους από τον φερόμενο ως θύμα και κατηγορηματική άρνηση αυτών, άγνωστοι δηλητηρίαζαν τα ζώα τους.
Οι δύο αδελφοί βρήκαν συγκεκριμένα νεκρά κουνέλια, κότες, ένα σκύλο τους, έναν άλλο τον γλίτωσαν δύο φορές από το θάνατο, ενώ μόλις πρόσφατα είχαν βρει μια γάτα τους κρεμασμένη. Κάτω από το σώμα της κρεμασμένης γάτας ήταν τα γατάκια που είχε γεννήσει μόλις πρόσφατα, που την περίμεναν…
Το απαίσιο αυτό θέαμα, υπαιτιότητα απάνθρωπων και αδίστακτων δραστών γέμισε με μίσος και θλίψη τους δύο μελισσοκόμους, που από την πρώτη στιγμή πιθανολόγησαν ότι δράστες ήταν το ζεύγος Αγραφιώτη.
Την υποψία τους αυτή κοινολόγησαν δε σε τρίτους κατοίκους Αφάντου, ενώ εξέφραζαν ταυτόχρονα φόβους για χειρότερα.
Ένας κοινός τους φίλος ανέλαβε τότε πρωτοβουλία για να αμβλύνει τη διαφορά, ζητώντας από το ζεύγος Αγραφιώτη, που αρνείτο κατηγορηματικά ότι επιτέθηκε καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στα ζώα, να μεταβεί στο αγρόκτημά τους και να τους εξηγήσει ότι δεν φέρουν ευθύνη για τα θλιβερά συμβάντα.
Όπερ και εγένετο…
Περί ώραν 20.00 της 8ης Αυγούστου 2009 το ζεύγος Αγραφιώτη μετέβη στο αγρόκτημα για να συναντήσει τα αδέλφια. Η κατάσταση ωστόσο δεν εκτονώθηκε αλλά επιδεινώθηκε. Άρχισε συγκεκριμένα ένας τρικούβερτος καβγάς ύβρεων και απειλών, ενώ σύμφωνα με όσα είπαν οι φερόμενοι ως θύματα, ο δεύτερος κατηγορούμενος επιτέθηκε με μπουνιές και κλοτσιές στον Ελευθέριο Αγραφιώτη πράγμα που ο ίδιος αρνείται. Από το αυτοκίνητο βγήκε και η σύζυγός του η οποία ομοίως μετείχε στον καβγά.
Εκείνη την ώρα ο πρώτος κατηγορούμενος φέρεται να βγήκε από την οικία του και να πυροβόλησε εναντίον τους. Το ζεύγος επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο και επιχείρησε να διαφύγει. Ο πρώτος κατηγορούμενος, όπως καταγγέλθηκε, πυροβόλησε στο αυτοκίνητο δύο φορές. Η μια σφαίρα πέρασε το παρμπρίζ και έπληξε τον Ελευθέριο Αγραφιώτη στο πλευρό. Η άλλη χτύπησε επιδερμικά την σύζυγο του στο χέρι, ενώ όπως υποστηρίζει, ο ίδιος δράστης της κατάφερε ακόμη ένα πλήγμα στο κεφάλι, χρησιμοποιώντας τη λαβή του όπλου.
Οι αστυνομικοί συνέλεξαν από το σημείο τρεις κάλυκες, δύο των 32 χιλιοστών και μια 38 special.
To όπλο δεν βρέθηκε, ενώ οι κατηγορούμενοι αρνούνται κατηγορηματικά ότι έχουν στην κατοχή τους όπλο και ότι έκαναν χρήση αυτού.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου