Θα σταλούν «ραβασάκια» στους κατόχους myPOS; Συνεχίζονται οι κατασχέσεις τερματικών

50  τερματικά ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες myPOS κατασχέθηκαν μέχρι χθες στα πλαίσια έρευνας που..
διενεργείται από επιτελείς της ΔΟΥ Ρόδου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σε 113 επιχειρήσεις του νησιού, κυρίως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικά καταστήματα, που εμπορεύονται τουριστικά είδη, οι οποίες είχαν συμβληθεί με την εταιρεία που ελέγχεται.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε βάρος των επιχειρηματιών δεν έχει σχηματιστεί δικογραφία, παρά μόνο μια πράξη κατάσχεσης του τερματικού και αντίγραφα συμβάσεων ή αλληλογραφίας με την εταιρεία.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί αναμένουν επιχειρηματίες που έχουν στην κατοχή τους τέτοιου είδους τερματικά να τα παραδώσουν οι ίδιοι αφού δεν συντρέχει λόγος να ανησυχούν.
Σε αντίθετη μάλιστα περίπτωση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα υποβάλλονται και σε φορολογικό έλεγχο.
Εξετάζεται εξάλλου το ενδεχόμενο να αποσταλούν «ραβασάκια» στους ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν εντοπιστεί να διαθέτουν στις επιχειρήσεις τους τα συγκεκριμένα αυτόματα μηχανήματα συναλλαγών με κάρτες, προκειμένου να τα παραδώσουν.
Το πρώτο στάδιο της επιχείρησης υλοποιήθηκε στις 4 και 5 Αυγούστου,  με ταυτόχρονες δράσεις μεικτών συνεργείων ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Οικονομικής Αστυνομίας, σε τουριστικές περιοχές σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο και Σάμο.
Σε όλες τις περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τα capital controls.
Θυμίζουμε πάντως ότι η εταιρεία ADP Development A.E., εκπρόσωπος στην Ελλάδα των ξένων τερματικών myPOS, που βρέθηκε στο επίκεντρο ερευνών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Οικονομικής Αστυνομίας, για την λειτουργία των μηχανημάτων υπεραμύνεται της νομιμότητας στην λειτουργία και διάθεσή τους επικαλούμενη κυρίως διατάξεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας αλλά και τις προβλέψεις της Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τους περιορισμούς στην διακίνηση κεφαλαίων, που δεν φέρονται να την αφορούν.
Πέραν τούτου ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή δεν την αγγίζουν καθώς οι επιχειρηματίες ήταν ούτως ή άλλων υποχρεωμένοι να εκδίδουν αποδείξεις για τα πωλούμενα από αυτούς είδη.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου