Οι εθελοντές αιμοδότες πρωταγωνιστές στο να σώζουν ζωές και να μεταδίδουν τη «φλόγα της αγάπης»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος την Κυριακή 2.10.2016 το απόγευμα παρέστη στη 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, με τίτλο «Φλόγα της Αγάπης», εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου της Ρόδου.
Η λαμπαδηδρομία που είχε ως αφετηρία την Πλατεία Αγ. Παντελεήμονα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, είχε τερματισμό στην Πλατεία Δημαρχείου, ενώ πραγματοποιήθηκε αδελφοποίηση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Λέρου.
Η έναρξη της τελετής πραγματοποιήθηκε με τη αφή της φλόγας από το συμπατριώτη μας παραολυμπιονίκη Θανάση Μπαράκα.
Ο κ. Χ. Κόκκινος ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης και ιδιαίτερα όλους τους εθελοντές αιμοδότες για τη συνεχή και ανιδιοτελή τους προσφορά που δίνουν αγάπη και ζωή στους έχοντες ανάγκη από αίμα. Τόνισε ότι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και ιδιαίτερα στις κρίσιμες και δύσκολες στιγμές που περνάει η κοινωνία μας.
Λίγο αργότερα ο κ. Χ. Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση, παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Αδελφότητα Κρητών Ρόδου «Ο Ψηλορείτης» και ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής» στο κατάμεστο Θερινό Θέατρο Ρόδου, όπου παρουσιάστηκαν κρητικοί και ποντιακοί χοροί από τις χορευτικές ομάδες των δύο συλλόγων.
Σήμερα 3.10.2016, ο κ. Χ. Κόκκινος επισκέφθηκε σχολικές μονάδες της Ρόδου, όπου πραγματοποιούνται αθλητικοί αγώνες για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Την ημέρα αυτή δεν πραγματοποιούνται μαθήματα στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, αλλά διεξάγονται ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδιών, που συνδέονται με ένα κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου, που υλοποιείται μέσα από το σχολικό αθλητισμό.
Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».
Αύριο 4.10.2016 ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος μεταβαίνει στην Κάρπαθο για διήμερη περιοδεία και για τον εορτασμό της 72ης Επετείου του Απελευθερωτικού Κινήματος Καρπάθου που θα πραγματοποιηθεί στις 5.10.2016 παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
www.rodiaki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου