Ο Απρίλιος έγραψε ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό στα αποτελέσματα όλων των τουριστικών επιχειρήσεων

Μπορεί να επικρατεί γενικά κλίμα ευδαιμονίας για τη φετινή τουριστική περίοδο, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ο κακός πιλότος που προσγειώνει ανώμαλα άπαντες στις ρεαλιστικές συνθήκες.
Ο μήνας Απρίλιος παρήλθε σημειώνοντας στο πηλίκο ένα απόλυτο μηδέν για τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών. Ξενοδόχοι, έμποροι, εστιάτορες και εργαζόμενοι μούδιασαν στην αναμονή των επισκεπτών που τελικώς δεν φάνηκαν. Ασφαλώς, τα πάντα θα ανατραπούν από την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο ο πρώτος μήνας της σεζόν θα είναι ήδη παρελθόν.
Το ρεπορτάζ της «δημοκρατικής» αφορά όλες τις κεντρικές τουριστικές περιοχές της Ρόδου. Από την Ιξιά μέχρι το Θεολόγο και από τη Μεσαιωνική Πόλη έως τη Λαχανιά. Η μόνη περιοχή που είχε αξιοσημείωτη κίνηση είναι τα Κολύμπια, εκεί όπου ήδη κατευθύνθηκαν τέσσερις κύκλοι αφίξεων (ένας ανά εβδομάδα) και προκάλεσαν το άνοιγμα οκτώ ξενοδοχείων. Στις υπόλοιπες περιοχές οι τουρίστες θα κάνουν αισθητό “παρών” μετά το τέλος του μηνός.
Το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε από το ρεπορτάζ είναι η άρνηση των tour operators να στείλουν τουρίστες από νωρίς (Μάρτιο, Απρίλιο), καθώς φοβούνται ότι το νησί θα είναι ανέτοιμο και θα έρθουν αντιμέτωποι με πολλά παράπονα από τους πελάτες τους.
Γράφει 
ο Νεκτάριος Καλογήρου
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου