ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.....Οι σπείρες των τσιγγάνων κλέβουν ασταμάτητα!


Φορτωμένος με πάνω από 80 διαρρήξεις σπιτιών και 10 δικογραφίες, παραμένει ελεύθερος και φυσικά συνεχίζει σε συνεργασία με άλλους τσιγγάνους...
Δεν έχει τέλος η κακοποιός δράση των τσιγγάνων, με ιδιαίτερη έφεση στις κλοπές και τις διαρρήξεις. Αυτό προκύπτει από την περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη και ομολόγησε κατ’ αρχήν 10 διαρρήξεις, αλλά συνολικά στο ενεργητικό του, υπολογίζεται ότι έχει διαπράξει πάνω από 80 διαρρήξεις, οι περισσότερες σπιτιών και μάλιστα κατά τρόπο θρασύτατο, αφού σε ορισμένες οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα!
Στα 17 χρόνια του ο 17χρονος τσιγγάνος ήταν μυημένος και στα ναρκωτικά και χθες επικαλέσθηκε στον ανακριτή αυτό τον λόγο για να υποστηρίξει ότι δρούσε υπό την επήρειά τους και δεν γνώριζε τι έκανε!
Όπως παραδέχθηκε τα κλοπιμαία κοσμήματα και άλλα, τα παρέδιδε σε άλλους τσιγγάνους, οι οποίοι τα πωλούσαν, ενώ κατονόμασε μια 42χρονη, γνωστή στην Αστυνομία, η οποία του έδινε ναρκωτικά για να κάνει διαρρήξεις και να παίρνει μέρος από τα κλεμμένα ως αμοιβή της.
Μετά την απολογία του 17χρονου τσιγγάνου αναμένεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης για όλους τους συνεργούς του. Όμως η Αστυνομία πιστεύει ότι δεν ενεργούσε μόνος του, σε συνεργασία με την 42χρονη, αλλά αποτελεί μέλος μεγαλύτερης σπείρας, από τις πολλές που υπάρχουν και δρουν στη Ρόδο.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ενώ στην αρχική του κατάθεση κατονόμασε πολλούς άλλους τσιγγάνους, ως συνεργούς του, χθες ανακάλεσε και έλεγε πολλά και διάφορα. Όμως το γεγονός ότι εκκρεμούν σε βάρος του 10 δικογραφίες, αυτό και μόνο λέει πολλά.
Πάντως προκαλεί εντύπωση το ότι με 80 και πλέον διαρρήξεις και 10 δικογραφίες σε βάρος του, ο 17χρονος παραμένει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (!) και φυσικά συνεχίζει το …θεάρεστο έργο του.
Μείζον όμως είναι και το πρόβλημα με τις σπείρες άλλων τσιγγάνων που ανοίγουν σπίτια, μαγαζιά και αυτοκίνητα, χωρίς να έχουν, μέχρι τώρα, εξαρθρωθεί.
Αλλά και να εξαρθρωθούν, υπάρχει πάντα το παράθυρο των …περιοριστικών όρων!
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου