ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 77ΧΡΟΝΗΣ ΤΗ ΦΙΜΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΣΤΕΨΑΝ

Συνελήφθησαν δυο άτομα για απόπειρα ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης στη Ρόδο Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμη δυο συνεργούς τους, που αναζητούνται...
Ο ένας από τους συλληφθέντες είχε αρχηγικό ρόλο και οργάνωσε την εγκληματική δραστηριότητα των υπολοίπων 
Εξιχνιάστηκε άμεσα, από το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου Ρόδου, απόπειρα ληστείας σε βάρος 77χρονης ημεδαπής, που έγινε νυχτερινές ώρες της 21-02-2013 στη Ρόδο. 
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (22-02-2013) δυο (2) άτομα, ένας 44χρονος ημεδαπός και ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ αναζητούνται ακόμη δυο (2) συνεργοί τους, υπήκοοι Αλβανίας. 
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας). 
Ειδικότερα, προχθές Πέμπτη νυχτερινές ώρες στον Αρχάγγελο Ρόδου, ο 23χρονος Αλβανός από κοινού με ένα ομοεθνή του μπήκαν στο σπίτι 77χρονης ημεδαπής με σκοπό την κλοπή, αλλά έγιναν αντιληπτοί από την παθούσα και την ακινητοποίησαν για να ερευνήσουν τον χώρο. 
Οι δράστες διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 23χρονου, στο οποίο τους ανέμενε ακόμη ένας ομοεθνής συνεργός τους. 
ʼμεσα προσέτρεξαν στο σημείο αστυνομικοί, που ειδοποιήθηκαν και ακολούθησαν αναζητήσεις και προσαγωγές ατόμων από τις γύρω περιοχές. 
Στο πλαίσιο των αστυνομικών αναζητήσεων, εντοπίσθηκε στην περιοχή Αφάντου ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος εξεταζόμενος ομολόγησε με λεπτομέρειες την πράξη του και αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από την 77χρονη. 
Επιπλέον, κατά την διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης και σε συνδυασμό με αξιολόγηση στοιχείων, προσήχθη και συνελήφθη απογευματινές ώρες ο 44χρονος ημεδαπός, γιατί διαπιστώθηκε ότι έχοντας αρχηγικό ρόλο, οργάνωσε, κατεύθυνε τις ενέργειες και υπέδειξε στους Αλβανούς το σπίτι της ηλικιωμένης που πραγματοποίησαν την απόπειρα ληστείας. 

Κατασχέθηκαν ως μέσα διάπραξης εγκλήματος: 
o Δυο (2) αυτοκίνητα ιδιοκτησίας των συλληφθέντων 
o Ένα (1) ζευγάρι γάντια 
o Ένα (1) κατσαβίδι 
o Ένα (1) κινητό τηλέφωνο 

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου. 

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου. 

Η αστυνομική έρευνα για το εντοπισμό των δυο Αλβανών που αναζητούνται συνεχίζεται, ενώ παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο τυχόν εμπλοκής των κατηγορούμενων σε υποθέσεις κλοπών.

rodiaki.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου