Χωρίς πραγματογνώμονα δεν γίνεται δίκη


Την παρουσία πραγματογνώμονα έκρι­νε απαραίτητη η Δικαιοσύνη και συγκε­κριμένα το Τριμελές Εφετείο Δωδεκα­νήσου Κακουργημάτων, προκειμένου να...
μπορέσει να εξετάσει, αλλά και να αποφασίσει εάν είναι ένοχος ή αθώος ένας 42χρονος ιδιοκτήτης επιχείρη­σης στο Φαληράκι, που κατηγορείται για τα αδικήματα της απόπειρας απά­της, αλλά και του εμπρησμού από πρό­θεση.
Ο κατηγορούμενος φέρεται συγκεκρι­μένα να έβαλε φωτιά στο κατάστημά του στις 26 Φεβρουαρίου έτους 2009, προκειμένου να εισπράξει αποζημίωση από την ασφαλιστική του εταιρεία.
Η εξέταση της υπόθεσης που ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανή­σου Κακουργημάτων διεκόπη, διότι η Δικαιοσύνη εξήγησε πως είναι αδύνατο να λάβει απόφαση εάν δεν καταθέσει κάποιος πραγματογνώμονας πως εκδη­λώθηκε η φωτιά στο κατάστημα του με­σήλικα. Έτσι, η εξέταση της υπόθεσης προσδιορίστηκε για τις 7 Νοεμβρίου έτους 2013.
Στο πλαίσιο λήψης των πρώτων κατα­θέσεων, η υπάλληλος της ασφαλιστικής εταιρείας υποστήριξε πως: «ο κατηγο­ρούμενος ζήτησε αύξηση του μετοχι­κού του κεφαλαίου κατά 50.000 ευρώ, λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο κατάστημά του». Κίνηση η οποία εξηγήθηκε από την πλευρά της υπερασπίσεως, που κατέστησε σαφές ότι το δεδομένο χρονικό διάστημα ο κα­τηγορούμενος είχε προχωρήσει σε επι­πλέον αγορά εμπορευμάτων αξίας άνω των 150.000 ευρώ.
Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ
Ο κατηγορούμενος ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος που πουλούσε γούνες, αλλά και δερμάτινα στο κέντρο «Φώκια­λη» της περιοχής Φαληρακίου. Στα τέλη Φεβρουαρίου έτους 2009, το κατάστη­μά του τυλίχθηκε στις φλόγες, με απο­τέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Άμεσα προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου έσπευσε στην περιο­χή, αλλά ήταν αδύνατο να την περιορί­σει. Από την πυρκαγιά μάλιστα, φέρεται να κάηκε και το όχημα του κατηγορου­μένου, που ήταν σταθμευμένο αρκετά μέτρα μακριά από το κατάστημά του.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 42χρονο είναι αυτές του εμπρησμού, της απόπειρας απάτης, αλλά και της απάτης σε βάρος ασφαλιστικής εται­ρείας, αφού στο χώρο φέρεται να βρέ­θηκαν και υπολείμματα βενζίνης. Κατά την απολογία του ενώπιον του Ανακρι­τή, ύστερα από την άσκηση δίωξης σε βάρος του, ο πρώην επιχειρηματίες είχε υποστηρίξει πως «χρησιμοποιούσε βεν­ζίνη για τον καθαρισμό των δερμάτινων που πουλούσε».
Συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγο­ρουμένου είναι οι δικηγόροι Γιώργος Σάμιτας (πρώην Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου) και Σταύρος Σταυρής.
proodos.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου