Εθελοντικός καθαρισμός στις 14 Απριλίου

Συνάντηση για την υλοποίηση της Εθελοντικής εκστρατείας καθαρισμού “Let’s do it Greece- 2013 καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα”
πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο δημαρχείο, στην οποία έδωσαν το παρών ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, οι χωρικοί Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων, εθελοντικές οργανώσεις, πυροσβεστική, λιμεναρχείο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας κ.λπ. προκειμένου να επιτευχθεί ο όσο το δυνατόν καλύτερος συντονισμός όχι μόνο για τη συγκεκριμένη- πολύ σημαντική- ημέρα που ορίστηκε στις 14 Απριλίου, αλλά και για όλες εκείνες τις ημέρες που θα πραγματοποιηθούν παρόμοιες δράσεις. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κουσουρνά, τη συγκεκριμένη ημέρα πρόκειται να πραγματοποιηθούν και διάφορα δρώμενα σε συνεργασία με σχολεία και φορείς αλλά και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις που ευαισθητοποιούν τον κόσμο, ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξουν και εκπλήξεις. 

«Έγινε πριν από λίγο καιρό μια ευρεία συνάντηση στην Περιφέρεια που είπαμε ότι θα προσδιορίσουμε δράσεις σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να μπορούμε να τις υλοποιήσουμε, να υπάρχει δηλαδή και ένας συντονισμός να ξέρουμε τι θα γίνει σε επίπεδο νησιού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουσουρνάς τονίζοντας πως θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια δράση σε κάθε χωριό την ίδια ημέρα. 

O ίδιος επεσήμανε την ανάγκη να κληθούν σύλλογοι, φορείς, και πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών ούτως ώστε να υπάρξει σωστή οργάνωση και ενημέρωση αλλά και προκειμένου να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα που θέλουν να βοηθήσουν σε αυτή την μεγάλη εκστρατεία. 

Τόνισε δε, ότι η φετινή κατάσταση στις παραλίες είναι καλύτερη από ό,τι άλλες χρονιές αφού οι νοτιάδες δεν ήταν τόσο ισχυροί προκειμένου να διαλύσουν τις παραλίες μας, ωστόσο χρειάζεται να πραγματοποιηθεί ένας πρώτος καθαρισμός τώρα που έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και μέχρι να δοθεί το πράσινο φως για την παραχώρηση της χρήσης των κοσμικών παραλιών στο Δήμο η οποία, όπως έχουμε αναφέρει και τις προηγούμενες ημέρες, έχει καθυστερήσει. 

Ο κ. Κουσουρνάς τόνισε την ανάγκη να γίνει ένας πρώτος καθαρισμός από τους εθελοντές στις παραλίες λόγω του ότι έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, μέχρις ότου αναλάβουν τον καθαρισμό οι ιδιώτες, κάτι που θα μπορεί να επαναληφθεί αν χρειαστεί μέχρι τέλος Απριλίου. 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ήδη έχουν ενημερωθεί όλοι οι φορείς, οι εθελοντικές ομάδες, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, καθώς και αρμόδιες υπηρεσίες όπως το Δασαρχείο, το Λιμεναρχείο, η Πυροσβεστική, η Τροχαία, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην εκστρατεία καθαρισμού και μάλιστα μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει να έχουν προτείνει έναν χώρο ο οποίος θα καθαριστεί. 

Ακόμη, σήμερα το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί και το τηλεοπτικό σποτ για τη συγκεκριμένη ημέρα σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, αποδεικνύοντας μάλιστα το πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη δράση. «Ο κόσμος θέλει να μας βοηθήσει αρκεί εμείς να του δείξουμε τι πρέπει να κάνει. Γιατί συμβαίνει και αυτό, έρχεται κόσμος και δεν έχουμε κατανείμει έτσι τις δουλειές για να μπορεί να βοηθήσει ο οποιοσδήποτε» σημείωσε ο κ. Κουσουρνάς.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου