Γίναμε ρεζίλι!

Συμπληρωματικές ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν χθες σε βάρος των δύο αδελφών ηλικίας 35 και 31 ετών που...
συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να μεταφέρουν δύο θηλυκά γαϊδούρια τα οποία νωρίτερα είχαν κλέψει. 

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε μετά τις καταθέσεις που έδωσαν τουλάχιστον δύο άτομα στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου αλλά και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι διωκτικές αρχές, σύμφωνα με τα οποία τα δύο αδέλφια φέρονται να έχουν σφάξει ζώα που βρέθηκαν στην κατοχή τους το προηγούμενο διάστημα. 

Μάλιστα ίχνη από αυτά φέρονται να εντοπίστηκαν σε χώρο κοντά στο σπίτι διαμονής τους. Σε κάθε περίπτωση κανένα στοιχείο μέχρι τώρα δεν επιβεβαιώνει τον σφαγιασμό γαϊδουριού και την διάθεση του κρέατος προς κατανάλωση. 

Παράλληλα στη δικογραφία πιθανολογείται ότι θα συμπεριληφθεί και η κατάθεση που έδωσε κάτοικος Καλάθου ο οποίος και πριν λίγο καιρό βρήκε σφαγμένο τον γάιδαρο του, γεγονός που έχει καταγγείλει στην αστυνομία. 

Οι δύο άνδρες κρατούνται προκειμένου να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο, τόσο για την κατηγορία της ζωοκλοπής από κοινού κατ’ εξακολούθηση όσο και για ζωοκτονία από κοινού κατ’ εξακολούθηση. 

Σε ό,τι αφορά τον 39χρονο που επίσης κατηγορείται στην ίδια υπόθεση απολογήθηκε χθες με την δικηγόρο του κ. Μαρία Κρικοπούλου και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 39χρονος δήλωσε πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση, πήγε μαζί με τους συγκατηγορούμενους του για βόλτα, ενώ επικαλέστηκε και προβλήματα νοητικής στέρησης. 

Παραφιλολογία και μηνύσεις 
Πανελλήνιες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα της διάθεσης κρέατος γαϊδάρου, με αφορμή την ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του υπό ίδρυση συλλόγου «Paws & Claws Animal Rescue Rhodes», χωρίς ωστόσο να υπάρχουν επισήμως στοιχεία τέτοια που να επιβεβαιώνουν τη σχετική καταγγελία. 

Αντίθετα, τόσο ο αντινομάρχης κ. Αντώνης Χατζηιωάννου όσο και ο σύλλογος κρεοπωλών Ρόδου δια του προέδρου του κ. Βασίλη Ψυλλάκη έχουν ξεκαθαρίσει ότι ουδέποτε διετέθη κρέας όνων από κρεοπωλεία στους καταναλωτές της Ρόδου, ενώ γίνονται αδιάκοπα έλεγχοι από την κτηνιατρική υπηρεσία. 

Ωστόσο οι διευκρινίσεις αυτές δεν φαίνεται να έχουν καθησυχάσει το καταναλωτικό κοινό το οποίο πλέον διερωτάται τι ακριβώς συμβαίνει, ιδίως μετά και τα εκτενή ρεπορτάζ και αναφορές που έχουν γίνει ακόμη και στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης. Το όλο θέμα μόνο δυσφημιστικό μπορεί να θεωρηθεί για την περιοχή μας, αλλά και τους επαγγελματίες, με αποτέλεσμα να εξετάζεται το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο πρόεδρος του συλλόγου κρεοπωλών κ. Ψυλλάκης πιθανότατα και σήμερα μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηιωάννου θα επισκεφθούν τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ακριβώς για το θέμα αυτό. 

Επίσης τη θέση τους ως προς τα άτομα που εκπροσωπούν τον υπό ίδρυση σύλλογο «Paws & Claws Animal Rescue Rhodes», έχουν διαχωρίσει τόσο η Φιλοζωική δια της προέδρου της κ. Σταματίου, όσο και τα μέλη του συλλόγου «Τυχερές Πατούσες», τονίζοντας πως ουδεμία σχέση έχουν μαζί τους ή με τα όσα δηλώνουν και καταγγέλλουν. 

Τέλος σε έρευνα που έγινε αναφορικά με άλλο περιστατικό κλοπής από την Λάρδο γαϊδάρου ο οποίος μάλιστα έχει τρία πόδια, διαπιστώθηκε ότι το ζώο έχει πουληθεί σε κάτοικο Αρχαγγέλου και χαίρει άκρας υγείας. 
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου