Υποδοχή της πρώτης πτήσης charter για το 2015

Στο πλαίσιο της έναρξης της τουριστικής περιόδου για το έτος 2015, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με το Εμπορικό και...
Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου διοργάνωσαν υποδοχή για τους επιβάτες της πρώτης πτήσης charter που αφίχθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 20:50. Το αεροπλάνο της εταιρίας Thomson Airlines μετέφερε 188 επιβάτες από το Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας. Στις 21:40 αφίχθηκε το δεύτερο charter πάλι της Thomson Airlines που μετέφερε 221 επιβάτες από το Manchester της Αγγλίας.
Στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκαν από πλευράς Δήμου Ρόδου η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κύριος Σέργιος Αϊβάζης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού κυρία Βεατρίκη Σέρβου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης κύριος Κώστας Χατζίκος, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού κυρίες Σέβα Τσίμπλη και Αναστασία Σαββιού και η προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Τύπου κυρία Μαρία Καραμπίνη και από πλευράς Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κύριος Σάββας Παγωνάκης.
Η Φιλαρμονική Καλυθιών της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας έπαιζε μουσική ενώ τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου «Βιλλανόβα» ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Ρόδου. Μέλη του Συλλόγου, ντυμένες με παραδοσιακές παραδεισιώτικες στολές μοίραζαν το παραδοσιακό ροδίτικο μελεκούνι στους τουρίστες που ήταν χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης μοιράστηκαν χάρτες της Ρόδου στους επισκέπτες και ως δώρα δύο συσκευασίες που περιείχαν ρίγανη και τσάι του βουνού, προσφορά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Το κλίμα μέσα στην αίθουσα αφίξεων ήταν χαρούμενο και γιορτινό και οι πρώτοι από αέρος επισκέπτες της Ρόδου για την τουριστική περίοδο 2015 δήλωσαν κατενθουσιασμένοι και συγκινημένοι από την πρωτοβουλία αυτή.
Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου δήλωσε τα εξής: «Είμαστε εδώ για να υποδεχθούμε το πρώτο αεροπλάνο που αφίχθηκε στη Ρόδο για την τουριστική περίοδο 2015. Οι εκδηλώσεις υποδοχής που διοργανώνουμε ως Διεύθυνση Τουρισμού τα τελευταία χρόνια για τους τουρίστες γίνονται αποδεκτές από τους φίλους της Ρόδου με μεγάλο ενθουσιασμό. Σκοπεύουμε ως Δήμος Ρόδου να συνεχίσουμε τη δράση αυτή σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί μας και συνετέλεσαν στην επιτυχημένη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης».
Ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κύριος Σέργιος Αϊβάζης δήλωσε τα εξής: «Υποδεχόμαστε με χαρά την άφιξη του πρώτου αεροσκάφους με τους πρώτους επισκέπτες του νησιού μας. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός τους υποδέχθηκε με τη Φιλαρμονική Καλυθιών της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδεισίου «Βιλλανόβα» θέλοντας να τονίσει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο Τουρισμός ως προς την ανάπτυξη του τόπου μας. Ευχόμαστε να έχουν καλή διαμονή και σε όλους τους φορείς και τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό μία καλή τουριστική περίοδο».
Ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κύριος Σάββας Παγωνάκης δήλωσε ότι «η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη στον ταξιδιώτη- τουρίστα στον οποίο πρέπει να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό και την ελληνική φιλοξενία. Ο Τουρίστας αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Ως Επιμελητήριο Δωδεκανήσου θα συνεργαστούμε στενά με το Δήμο Ρόδου και σε επόμενες δράσεις γιατί πιστεύουμε ότι οι δράσεις αυτές προάγουν το ροδιακό τουρισμό και δημιουργούν τις βάσεις για πολλαπλασιασμό των επαναλαμβανόμενων τουριστών».
Ανάλογες δράσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν και σε επόμενες αφίξεις επισκεπτών στο νησί μας.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου