220 οι ροδίτες που μετέφεραν σε ξένες τράπεζες τα λεφτά τους


Στα 40.500.000 ανέρχεται το συνολικό ποσό. Κερδισμένοι όσοι επένδυσαν σε χρυσές λίρες που αγόρασαν από την Τράπεζα Ελλάδος...
Στους 20 ανέρχονται οι Ροδίτες που μετέφεραν καταθέσεις τους σε τράπεζες του εξωτερικού το 2011 και το 2012, όπως προκύπτει από στοιχεία που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία το σύνολο των χρημάτων που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, φθάνει τα 40.500.000 ευρώ. Πρόκειται για μεσαίους αποταμιευτές στους οποίους αναλογεί κατά μέσο όρο ποσό 200.000 ευρώ.
Η εξαγωγή των χρημάτων έγινε υπό το κράτος του φόβου της πτώχευσης της χώρας και της εξόδου από την ευρωζώνη, που κυριάρχησαν στα τέλη του 2011 και το πρώτο τρίμηνο του 2012. Στο διάστημα αυτό έγιναν και οι περισσότερες μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, όλοι όσοι έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό θα ελεγχθούν για το πόθεν έσχες, αν νομίμως τα απέκτησαν και κυρίως αν έχουν φορολογηθεί. Ήδη, για τον σκοπό αυτό άρχισαν να φτάνουν σημειώματα από τις ελεγκτικές αρχές, προκειμένου να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να δώσουν εξηγήσεις που να απαντούν σ’ όλα τα προαναφερθέντα. Σημειώνεται ότι η εν λόγω κατηγορία αποταμιευτώ που έβγαλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, δεν έχουν σχέση ε τη λίστα Λαγκάρντ, ή άλλες λίστες.
Ένα άλλο στοιχείο που προκύπτει από την ίδια έκθεση, είναι ότι συνεχίζεται, έστω και μειωμένα, το ενδιαφέρον ροδιτών που επενδύουν σε χρυσές λίρες, τις οποίες αγοράζουν από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η επένδυση σε χρυσές λίρες θεωρείται εδώ και τρία χρόνια από τις πλέον ασφαλείς και επικερδείς. Μάλιστα πολλοί επενδυτές αυτής της κατηγορίας, που αγόρασαν χρυσές λίρες τα τελευταία χρόνια, αποκόμισαν μεγάλα κέρδη, αφού η τιμή του χρυσού εκτοξεύτηκε στα ύψη.
Υπήρξε μάλιστα μια περίοδος που το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στη Ρόδο δεν προλάβαινε να προμηθεύεται από το Κεντρικό κατάστημα στην Αθήνα, χιλιάδες χρυσές λίρες, λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπήρχε κυρίως από μικρούς και μεσαίους αποταμιευτές.
Η τιμή του χρυσού την τελευταία εβδομάδα έχει σταθεροποιηθεί στα 1.220 δολάρια την ουγγιά, όταν πριν από λίγα χρόνια, με την έναρξη της κρίσης, βρισκόταν στα 750 δολάρια η ουγγιά. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και φυσικά τα κέρδη όσων επένδυσαν σε χρυσό και χρυσές λίρες.
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου