Κατάληψη ετοιμάζουν οι Κοσκινιάτες


ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ...
Άμεση λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και τώρα, ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής «Λαουμάκη» στα Κοσκινού της Ρόδου. Οι περίπου τριάντα οικογένειες που διαμένουν στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκονται επί ποδός, διότι εδώ και τρία χρόνια δεν έχει λυθεί το πρόβλημά τους, το οποίο – με την τελευταία ισχυρή νεροποντή που έπληξε το νησί – επιδεινώθηκε. Οι κάτοικοι αντιδρούν, διότι έχει υποχωρήσει το μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου που τους συνδέει (οδικώς) με τις υπόλοιπες περιοχές του νησιού.
«Το πρόβλημα έχει οξυνθεί. Εάν δεν γίνει κάτι θα κλείσουμε τον πάνω και τον κάτω δρόμο της περιοχής. Θα βρισκόμαστε εκεί σε καθημερινή βάση», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος των κατοίκων της περιοχής, Ηλίας Διακομανόλης, εκφράζοντας παράλληλα την πίστη που έχει στον δήμαρχο, για την επίλυση του προβλήματος. «Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε πως η δεύτερη μελέτη – ύψους 100.000 ευρώ – που έχει εκπονηθεί για την αποκατάσταση του προβλήματος, θα προχωρήσει άμεσα», είπε και κατέληξε εξηγώντας πως «ούτε ασθενοφόρο δεν μπορεί να περάσει από τον συγκεκριμένο δρόμο».
«Ο δρόμος έχει κοπεί στη μέση και τα λύματα ξεχειλίζουν», πρόσθεσε ο κ. Διακομανόλης, φανερά εκνευρισμένος, αποκαλύπτοντας πως αρμόδιος αντιδήμαρχος τους ρωτούσε γιατί χτίσανε εκεί(!) «Χτίσαμε, γιατί πήραμε άδειες. Δεν είναι αυθαίρετα τα σπίτια μας. Πληρώνουμε δημοτικά τέλη, πληρώνουμε για τον φωτισμό της περιοχής μας, που δεν υπάρχει, πληρώνουμε για την καθαριότητα, πληρώνουμε 2.000 ευρώ χαράτσι και δεν έχουμε τίποτα απ’ αυτά που θα έπρεπε να έχουμε», κατέληξε αγανακτισμένος ο κ. Ηλίας. 
 
Η απάντηση του δημάρχου
Ξεκάθαρος και σαφής ήταν ο δήμαρχος της Ρόδου, σε ότι αφορά στην αποκατάσταση του προβλήματος που υπάρχει. Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες υποστήριξε πως : «το πρόβλημα έχει γίνει γνωστό από το 2011 και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί».Εάν μπορεί η μελέτη που υπάρχει να εφαρμοστεί, θα προχωρήσει η διαδικασία ανάθεσης», εξήγησε ο κ. Κουσουρνάς. 
Στην τοποθέτηση του για τα γενικότερα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο νησί εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής, επισήμανε πως «η γέφυρα της Κρεμαστής χρειάζεται ενίσχυση και στα δύο πέδιλα και γι’ αυτό θα εκπονηθεί μελέτη από τον δήμο της Ρόδου, αλλά το έργο θα πρέπει να εκτελεστεί με δαπάνη της περιφέρειας, διότι η εθνική οδός ανήκει στο περιφερειακό δίκτυο». 
proodos.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου