Πρόστιμα για κάπνισμα επέβαλε η δημοτική αστυνομία


Στο «στόχαστρο» των Δημοτικών Αστυνόμων «κλειδώθηκαν» καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα οποία και πραγματοποιήθηκαν
αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση της νομοθεσίας περί απαγόρευσης του καπνίσματος, όπου και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους έως και 2.400 ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας από την αρχή του μήνα έως και χθες και αφορούσαν επιχειρήσεις κυρίως στην πόλη της Ρόδου. Ειδικότερα, από την 1η έως τις 8 Φεβρουαρίου ελέγχθηκαν συνολικά 38 καταστήματα (καφετέριες, μπαρ κ.α.) υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία βρίσκονται στο κέντρο αλλά και περιμετρικά από αυτό.

Κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις σε αντίστοιχες επιχειρήσεις στις οποίες και επιβλήθηκαν τσουχτερά πρόστιμα. Έτσι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, 5 καταστηματάρχες που εντοπίστηκαν να παραβαίνουν το σχετικό νόμο για πρώτη φορά, κλήθηκαν να πληρώσουν το ποσό των 600 ευρώ έκαστος.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο στην περίπτωση άλλου επιχειρηματία σε βάρος του οποίου βεβαιώθηκε παράβαση για δεύτερη φορά, αφού ο συγκεκριμένος θα πρέπει να καταβάλλει ποσό 1200 ευρώ (δηλαδή τα διπλάσια από τους προηγούμενους). Τέλος δύο άλλοι ιδιοκτήτες καταστημάτων θα πληρώσουν το ποσό των 2.400 ευρώ ο καθένας καθώς είναι η τρίτη φορά που εντοπίζονται να παραβαίνουν τον ίδιο νόμο περί απαγόρευσης του καπνίσματος στα καταστήματα τους.

Τα πρόστιμα πληρώνονται στην Εφορία και σε περίπτωση που η εξόφληση γίνει εντός 10 ημερών τότε μειώνονται κατά 50%. Αξίζει να σημειωθεί πως οι έλεγχοι πρόκειται να συνεχιστούν σε τακτά χρονικά διαστήματα από την δημοτική αστυνομία, η οποία έχει να αντιμετωπίσει και τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών των καταστημάτων, που δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη συγκεκριμένη «εξόρμηση» οι δημοτικοί αστυνόμοι απέφυγαν να επιβάλλουν πρόστιμο και στους πελάτες, αν και ο νόμος το επιβάλλει και μάλιστα με αρκετά υψηλά ποσά. Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες «εξορμήσεις» των δημοτικών αστυνόμων αναμένεται να είναι ακόμη αυστηρότερες τόσο προς τους καταστηματάρχες όσο και προς τους πελάτες.


Ελευθερία Πελλού.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου