Κάθειρξη 6 ετών σε 39χρονο

Ποινή κάθειρξης έξι ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 2000 ευρώ επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 39χρονο που συνελήφθη...
τέλος Μαρτίου 2012 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου έχοντας στην κατοχή του περίπου ένα κιλό ηρωίνη την οποία επρόκειτο να δώσει σε «αγοραστές» που θα έβρισκε για να την πουλήσουν στην περιοχή μας. 

Πρόκειται για τον Δημήτριο Στάμου του Ηλία ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη για την ποινή που του επιβλήθηκε και έτσι επιστρέφει στη φυλακή όπου κρατούνταν έως τώρα. 

Η υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο 39χρονος και ειδικότερα τα 992 γραμμάρια ηρωίνης που εντοπίστηκαν στην κατοχή του, ουσιαστικά αποτέλεσαν το έναυσμα για να ξεκινήσει η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «TRAP IN CODES OF HEROIN» που είχε στηθεί από αστυνομικούς της Δίωξης κατά την οποία συνελήφθησαν οι 33 εμπλεκόμενοι στη μεγάλη αυτή υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που εξιχνιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο. 

Ειδικότερα, ο 39χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου στην πόλη της Ρόδου στις 11 το πρωί στις 31 Μαρτίου 2012 καθώς έβγαινε από ταξί. Σε έλεγχο που του διενήργησαν οι αστυνομικοί βρήκαν να έχει στην κατοχή του τρεις συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους (992) γραμμαρίων. 

Από την διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι, την προηγούμενη μέρα με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, ο 39χρονος μετέφερε την ηρωίνη στη Ρόδο προκειμένου να βρει αγοραστές που θα την διέθεταν σε τοξικομανείς του νησιού. 

Η ναρκωτική ουσία μαζί με δυο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του 39χρονου κατασχεθήκαν, ενώ σε βάρος του ποινικές διώξεις για αγορά, κατοχή και μεταφορά παρά μη τοξικομανούς, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια ιδιαιτέρως μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. 

Ενώπιον του ανακριτή όπου είχε βρεθεί συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Μανώλη Βλάχο, ο 39χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε πως ο ίδιος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών ενώ δήλωσε ότι δεν γνώριζε σε ποιον θα έδινε τα ναρκωτικά που μετέφερε από τον Πειραιά. Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 39χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές όπου και θα επιστρέψει μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου. 
rodiaki.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου