Δίνεται λύση για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, πρόκειται να δοθεί λύση στο επίδομα ανεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους στα Δωδεκάνησα και στις άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας... 

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο πρωθυπουργός έδωσε σαφή εντολή για λύση προς υπουργούς, υφυπουργούς και αρμόδιους πολιτικούς και υπηρεισακούς παράγοντες, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν όσοι εμπλέκονται σε κυβερνητικό και υπηρεσιακό επίπεδο. 

Η εξέλιξη αυτή, έχει σχέση και με τις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν από τους βουλευτές Δωδεκανήσου, και των άλλων περιοχών της χώρας, τους συνδικαλιστές κ.λπ., οι οποίοι έθεσαν τους αρμόδιους ενώπιον των ευθυνών τους. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκδόθηκε από το διοικητή του ΟΑΕΔ η εισήγηση που προβλέπει αλλαγή του τρόπου καταβολής του επιδόματος (χωρίς να αποκλείεται να είναι μειωμένο σε σχέση με πριν), αλλά όχι η κατάργησή του. 

Η εισήγηση απευθύνεται τώρα στον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, που όμως θα πρέπει στη συνέχεια να συμφωνήσει με τον υπουργό Οικονομικών στο τελικό πλαίσιο, ώστε να υποβάλουν στη Βουλή κοινή υπουργική απόφαση και να την ψηφίσουν οι βουλευτές για να αποτελέσει νόμο του κράτους. 

Πιθανόν τα πράγματα να είναι πιο ξεκάθαρα, την ερχόμενη Τρίτη, όπου έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δ. Κρεμαστινός την οποία θα απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, ενώ την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση στην Αθήνα από την Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων. 

Το θέμα της ενασχόλησης του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, με το ζήτημα του επιδόματος, επιβεβαιώθηκε και από δηλώσεις του βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτ. Αυγενάκη ο οποίος, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: 

“Το πρόβλημα του επιδόματος στους εποχικά εργαζόμενους έχει απασχολήσει τον πρωθυπουργό αλλά και την ίδια την κυβέρνηση. Και μπορώ να πω ότι αφουγκράζεται και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και ο υπουργός Εργασίας την αγωνία των ανθρώπων αυτών και γίνεται μια προσπάθεια αντιμετώπισης και αυτού του ανοιχτού ζητήματος. 

ʼποψή μου είναι -και γι’ αυτό συντονισμένα και μεθοδικά εργάζομαι όλο αυτό το διάστημα- ότι πρέπει να γίνει το αδύνατο δυνατό, ώστε χωρίς να έχουμε εξαιρετικά οικονομικά ζητήματα να καταφέρουμε να συνεχιστεί να αποδίδεται αυτό το επίδομα, σε καιρούς εξαιρετικά δύσκολους όπως οι σημερινοί. Θα κάνω ό,τι μπορώ προς αυτή την κατεύθυνση”.
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=262243&catid=5&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment