Απίστευτο περιστατικό στο νοσοκομείο..Κινδύνεψαν να χάσουν το παιδί τους από... ένα σοκολατάκι

Τα παράπονά τους, για το νοσοκομείο Ρόδου, αφού λίγο έλειψε να χάσουν το παιδάκι τους, εκφράζουν με επιστολή τους στη «Ροδιακή» ο Κώστας και η Τούλα Καβαλιέρου. 
Κινδύνεψαν να χάσουν το παιδί τους από... ένα σοκολατάκι και κατηγορούν γι’ αυτό τους γιατρούς του νοσοκομείου. 
Στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής: 

«Η εγκληματική αμέλεια του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και πιο συγκεκριμένα της Παιδιατρικής Κλινικής, κόντεψε να κοστίσει τη ζωή ενός τρίχρονου παιδιού! 
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 19 Αυγούστου όταν το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου έχοντας προβλήματα δύσπνοιας. 

Οι γονείς ανέλυσαν λεπτομερώς την κατάσταση της υγείας του παιδιού, αφού το προηγούμενο βράδυ το παιδί υπέστη πνιγμό από ένα σοκολατάκι που περιείχε αμύγδαλο. 

Οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου της Ρόδου άρχισαν τις εξετάσεις για να διαπιστώσουν ότι το παιδί έπασχε από σοβαρή πνευμονία. Βρογχίτιδα, αυτό διέγνωσαν! Εδώ να σημειωθεί πως έγιναν πολλαπλές ακτινογραφίες, εξετάσεις αίματος και όλα όσα απαιτούνται. 

Το πρώτο 24ωρο της εισαγωγής του 3χρονου αγοριού επενέβη τηλεφωνικώς ο παιδίατρος του παιδιού, ο κ. Μπαμάς Μιχαήλ, ένας απ’ τους κορυφαίους παιδιάτρους της χώρας μας! 
Ο κ. Μπαμάς λοιπόν έκανε την δική του διάγνωση. Ξένο σώμα στους πνεύμονες. Όσο κι αν η επέμβασή του κρίθηκε σωτήρια για την υγεία του παιδιού, οι επιστήμονές μας την απέρριψαν, επέμεναν στη δική τους διάγνωση όσο κι αν η κλινική κατάσταση της υγείας του παιδιού ήταν κρίσιμη! 

Όταν το δεύτερο 24ωρο η κατάσταση επιδεινώθηκε, οι γονείς επέμεναν στη μεταφορά του στην Κρήτη. Όμως οι γιατροί έκριναν πως ήταν βρογχίτιδα και χρειαζόταν 5-7 ημέρες για να υποχωρήσει. Μετά από μεγάλη πίεση στο τρίτο 24ωρο, συγκεκριμένα στις 22 Αυγούστου ημέρα Πέμπτη, η διευθύντρια της Παιδιατρικής επιτέλους υπέγραψε για τη μεταφορά του παιδιού με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ υποστηρίζοντας και λέγοντας στους γονείς πως όπου κι αν μεταφερθεί το παιδί την ίδια φαρμακευτική αγωγή θα ακολουθούσαν και εκεί λέγοντάς τους μάλιστα πως θα έπρεπε σαν γονείς να έχουν περισσότερη υπομονή. 

Το παιδί μεταφέρθηκε στην Κρήτη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής διάγνωσαν μέσα σε 20 λεπτά ξένο σώμα στους πνεύμονες. Το παιδί εισήχθη στο χειρουργείο όπου και του αφαιρέθηκαν κομμάτια αμυγδάλου από τους πνεύμονες. 

Οι γιατροί του Βενιζέλειου νοσοκομείου τόνισαν πως η κατάσταση του παιδιού ήταν κρίσιμνη και με λίγες ώρες καθυστέρησης ακόμα θα μπορούσε να συμβεί το μοιραίο, όταν το νοσοκομείο της Ρόδου έκρινε πως έπρεπε να παραμείνει το παιδί ακόμη 2 24ωρα. ΑΙΣΧΟΣ, ΝΤΡΟΠΗ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ! 

Τρεις λέξεις διακρίνουν όλους αυτούς τους μεγαλοπτυχιούχους της Παιδιατρικής Κλινικής της Ρόδου. Σ’ αυτούς τους επιστήμονες που εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας! 
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τους γονείς του παιδιού στον λαμπρό επιστήμονα Μπαμά Μιχαήλ που χάρη στην άρτια επιστημονική του κατάρτιση όλα εξελίχθηκαν ομαλά! 

Για τη φροντίδα και τη στήριξή του σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής μας, σε όλο το ιατρικό επιτελείο του Βενιζέλειου νοσοκομείου που με τις επιστημονικές τους ικανότητες κατάφεραν να γίνουν σανίδα σωτηρίας για τη ζωή του παιδιού, στα παιδιά του ΕΚΑΒ για τη συμπαράσταση, το ενδιαφέρον και την άψογη περιποίηση απέναντι στον μικρό! 

Και ας μην ξεχνάμε πως σε μια περίοδο όπου τριγύρω μας έχει ισοπεδοθεί κάθε έννοια λογικής, ηθικής και νομιμότητας ένας έπαινος για ανθρώπους που σέβονται την αποστολή τους είναι το λιγότερο που τους οφείλουμε! 
Οι γονείς 
Κώστας και Τούλα Καβαλιέρου».

http://www.rodiaki.gr/article.php?id=262230&catid=5&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment