23 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν στη Ρόδο το μήνα Απρίλιο 2017 (Πρόγραμμα)

23 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο στη Ρόδο, αρχής γενομένης από την 1η του μηνός. Μέρες αιχμής για τον Απρίλιο είναι η 19η και η 26η του μηνός, κατά τις οποίες αναμένεται να προσεγγίσουν το λιμάνι της Ρόδου από τέσσερα κρουαζιερόπλοια.

Η κίνηση, χαρακτηρίζεται ικανοποιητική καθώς τον αντίστοιχο μήνα του 2016 προσέγγισαν την Ρόδο 21 κρουζιερόπλοια και τον Απρίλιο του 2015 23, όσα και φέτος.
Να σημειωθεί ότι για τον μήνα Μάιο έχουν προγραμματιστεί 34 κατάπλοι κρουαζιερόπλοιων και 23 τον Ιούνιο. Συνολικά για φέτος έχουν προγραμματιστεί 250 κατάπλοι, μειωμένοι κατά 49 σε σχέση με το 2016 κατά το οποίο 299 κρουαζιερόπλοια προσέγγισαν την Ρόδο.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου κ. Μ. Χριστοδούλου, μιλώντας στην «δ», εκτίμησε ότι οι κατάπλοι θα αυξηθούν, καθώς θα προστεθούν και νέα δρομολόγια στα ήδη προγραμματισμένα, ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα κυμανθούν σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι.
Οι μειώσεις των προσεγγίσεων στο Αιγαίο συνολικά οφείλονται, σύμφωνα με τον κ. Μ. Χριστοδούλου, στις εξελίξεις στην γειτονική χώρα αλλά και στο μεταναστευτικό που επηρέασε σημαντικά τις αποφάσεις των εταιρειών. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την εταιρεία Mega Yacht Cruises, που περιόρισε δραστικά τα δρομολόγια της στο Αιγαίο. Οι περισσότερες εταιρείες, όπως είπε, έχουν βάλει πλώρη για την Αδριατική, ενώ αύξηση –από τα δημοφιλή νησιά της Ελλάδας- παρουσιάζει η Κέρκυρα λόγω της γεωγραφικής της θέσης.Η Celebrity Cruises «δένει» στη Ρόδο!


Την τιμητική της θα έχει η Ρόδος στο πρόγραμμα της εταιρείας Celebrity Cruises για το 2018, καθώς έχουν προγραμματιστεί συνολικά 11 κατάπλοι δύο κρουαζιερόπλοιων από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως για πρώτη φορά θα καταπλεύσει στα νερά του Αιγαίου το υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο Celebrity Eclipse που θα προσεγγίσει την Ρόδο την 1η Οκτωβρίου 2018 καθώς και στις 25 του ίδιου μήνα.
Το πρόγραμμα της Celebrity Cruises, παραμένει σχεδόν το ίδιο με του 2017, αν εξαιρέσει κανείς τις προσεγγίσεις του Celebrity Eclipse που θα ταξιδέψει για πρώτη φορά στα νερά μας.
Αναλυτικά:
Celebrity Reflection: Το πλοίο θα επαναλάβει τις 10ήμερες κρουαζιέρες από την Civitavecchia από Μάιο έως Οκτώβριο και θα καταπλεύσει 9 φορές στη Ρόδο στις 2/5, 23/5, 13/6, 4/7, 25/7, 15/8, 5/9, 26/9 & 17/10/18
Celebrity Eclipse: Για πρώτη φορά στα 8 του χρόνια θα ταξιδέψει στα νερά μας και θα επισκεφτεί δύο φορές τη Ρόδο 1/10/18 & 25/10/18.
Όπως προκύπτει από το πρόγραμμα της Celebrity Cruises, για το 2018 η εταιρεία αποκλείει τα τουρκικά λιμάνια, μειώνοντας παράλληλα και τις προσεγγίσεις στο Αιγαίο.
Το Celebrity Eclipse, το πέμπτο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας, ναυπηγήθηκε το 2010, έχει 1.250 άτομα προσωπικό, διαθέτει 1.425 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει έως 2.850 επιβάτες.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ 
ΜΑΡ. ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χτες η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρ. Χατζηλαζάρουμ άρτι αφιχθείσα από την μεγάλη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας Seatrade Cruise Global (14-17 Μαρτίου) που διεξήχθη στο Fort Lauderdale των ΗΠΑ.
Όπως σημείωσε, αν και τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά για το 2017 και το 2018, αναμένεται σχετική ανάκαμψη για την Ελλάδα από το 2019 κι έπειτα: «Η Ρόδος παραμένει ένας αγαπημένος προορισμός για την Κρουαζιέρα. Φέτος πήγαμε στην Έκθεση με το ανανεωμένο έντυπο που εκδώσαμε, το οποίο περιέχει εμπλουτισμένο υλικό και φωτογραφίες και προσπαθήσαμε στο πλαίσιο της παρουσίας μας, να δώσουμε έμφαση στις νέες υποδομές που ετοιμάζει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου για το νησί της Ρόδου, στο πρόγραμμα ασφάλειας των λιμένων και την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα, προσβλέπουμε στην νέα συγκοινωνιακή μελέτη και στις δράσεις σήμανσης που θα γίνουν», είπε.
Η αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στην επανεμφάνιση της Αιγύπτου και του Ισραήλ, που μπαίνουν δυναμικά στον χώρο της Κρουαζιέρας παρ’ όλο που η Τουρκία παραμένει κλειστή –με την έννοια της έλλειψης ασφαλείας. Ωστόσο, υπάρχει κινητικότητα στην γύρω περιοχή και στα προγράμματα προσεγγίσεων από το 2019 κι έπειτα, θα περιλαμβάνεται και η Ρόδος.
«Στόχος και του υπουργείου Τουρισμού είναι να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη της Κρουαζιέρας, δημιουργώντας ‘κλάστερς’ νησιών τα οποία θα απευθύνονται στις μεγάλες εταιρείες, ώστε να αναδειχθούν όλα τα νησιά συνολικά. Με αυτό τον τρόπο θα αλλάξει και το κλίμα και η εικόνα της περιοχής μας. Δυστυχώς, τα προγράμματα έως και το 2018 έχουν ήδη κλείσει. Σίγουρα από το 2018 και με τις νέες συνδέσεις και προσεγγίσεις που προγραμματίζονται για την Ασία, ευελπιστούμε ότι πολλές εταιρείες θα συμπεριλάβουν τα νησιά της περιοχής μας το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Πάντως θα πάμε καλύτερα το 2018 -με δεδομένο πως η περιοχή στην οποία ανήκει το νησί μας, μπαίνει και πάλι στο πρόγραμμα της Κρουαζιέρας. Όπως είπε και η υπουργός Τουρισμού κα Κουντουρά, στα επόμενα χρόνια μπορεί να δούμε λιγότερες προσεγγίσεις σε ό,τι αφορά τον αριθμό κρουαζιεροπλοίων αλλά με μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών –αφού θα υπάρχουν νέα πλοία μεγαλύτερης δυναμικότητας», δήλωσε η αντ/ρχος.
Αργότερα, η κα Χατζηλαζάρου μετέβη και ξεναγήθηκε στα κρουαζιερόπλοια που προσέγγισαν χτες το λιμάνι της Ρόδου όπου πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή δώρων με τους επικεφαλής των πληρωμάτων.


 


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου