Υπόθεση σωματεμπορίας με θύματα δύο ανήλικες

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, θα αναβιώσει την 3η Απριλίου 2017, η πολύκροτη υπόθεση σωματεμπορίας με θύματα δύο ανήλικες αλλοδαπές, στην Κάρπαθο.

Το πρωτόδικο δικαστήριο έχει επιβάλει ποινή κάθειρξης 21 ετών και 3 μηνών και χρηματική ποινή 75.500 ευρώ στον 25χρονο υπήκοο Αλβανίας B. D. του M. που κρίθηκε ένοχος σωματεμπορίας σε βάρος ανήλικων κατ’ επάγγελμα, σύστασης συμμορίας και παράνομης εισόδου στη χώρα, ποινή κάθειρξης 21 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 76.500 ευρώ στην 33χρονη υπήκοο Ουγγαρίας M. Μ. του I., που κρίθηκε ένοχη σωματεμπορίας σε βάρος ανήλικων κατ’ επάγγελμα, σύστασης συμμορίας και παράνομης κατακράτησης ανηλίκου και ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή στην 32χρονη υπήκοο Ουγγαρίας Ν. M. του J., που κρίθηκε ένοχη άμεσης συνέργειας σε σωματεμπορία ανηλίκου, ενώ της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Αθώοι κρίθηκαν κατά πλειοψηφία δύο κάτοικοι της Καρπάθου, ηλικίας 24 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση και για άμεση συνέργεια σε σωματεμπορία κατ’ επάγγελμα ανηλίκου.
Το δικαστήριο έκρινε ομοφώνως αθώους 28 κατοίκους της Καρπάθου, που ήταν κατηγορούμενοι για ενέργεια ασελγούς πράξης με ανήλικο.
Οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι φέρονται, χρησιμοποιώντας διαρκώς απειλές και λοιπά εξαναγκαστικά μέσα, όπως ψυχολογική βία και στέρηση της ελευθερίας κίνησης να κατακράτησαν, να υπέθαλψαν και να παρέδωσαν κατά περίσταση με ή χωρίς αντάλλαγμα σε άλλους, τις ανήλικες στην πορνεία σε αόριστο αριθμό τρίτων προσώπων αντί χρημάτων, ήτοι 50, 70 ή 100 ευρώ.
Φέρονται παραπέρα ότι στο χρονικό διάστημα, από τις 19.07.2011 έως τις 13.10.2011 να παρέσυραν την ανήλικη με εκμετάλλευση της ευάλωτης θέσης της. Η ανήλικη, που αγνοούσε τη γλώσσα και τις συνθήκες στη χώρα, αδυνατούσε, όπως τονίζεται, να καθορίσει η ίδια της συνθήκες διαβίωσης της και η “τσατσά” της εξασφάλιζε το ωφέλημα της στέγασης και σίτισης.
Μια εκ των δύο ανηλίκων, 16 ετών, υπήκοος Ουγγαρίας, που φέρεται να μετείχε στο κύκλωμα και έχει καταδικαστεί σε ποινή σωφρονισμού 2 ετών και 3 μηνών από δικαστήριο ανηλίκων, είχε υποστηρίξει προανακριτικά ότι η 33χρονη μαζί με τους δύο Καρπάθιους, την «αγόρασαν» την 16η Ιουλίου 2011 στην Ουγγαρία. Ο ένας μάλιστα, όπως είπε, είχε διαθέσει στην 33χρονη 5 γραμμάρια κάνναβης έναντι 20 ευρώ και η ίδια είχε αναλάβει την μεταφορά τους στο νησί, κρύβοντάς τα στο στηθόδεσμό της.
Στην κατάθεσή της το άλλο θύμα σωματεμπορίας, 15 ετών, εξέθεσε ότι διέμενε στο Kecskemet της Ουγγαρίας σε ένα διαμέρισμα της πρόνοιας μαζί με 4 ακόμη κοπέλες διότι οι γονείς της είχαν χωρίσει. Η 16χρονη φίλη της, της απέστειλε, όπως είπε, ένα μήνυμα στο Facebook για να την επισκεφθεί στην Ελλάδα και εκείνη δέχτηκε, ταξιδεύοντας στη χώρα μας με τη χρήση προσωρινού δελτίου ταυτότητας. Με το που έφτασε στην Κάρπαθο η 16χρονη φίλη της, της εκμυστηρεύτηκε ότι την αναζητεί η αστυνομία στην Ουγγαρία και ότι η 33χρονη την εξέδιδε στο νησί, προσθέτοντας ότι χρειαζόταν τα χρήματα για να κάνει έκτρωση.
Η 15χρονη υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να εκδίδεται από το κύκλωμα από την 2α Οκτωβρίου και συνέχισε έως την 11 Οκτωβρίου, ενώ τα 50 ευρώ της «βίζιτας» τα έπαιρνε, όπως είπε, όλα η 33χρονη.
Κλήθηκε να κατονομάσει άτομα με τα οποία συνευρέθηκε ερωτικά έναντι αμοιβής και αφού επεσήμανε ότι ήταν πολλοί ανέφερε τους δύο ιατρούς.
Στην πορεία ωστόσο της έρευνας η 16χρονη «φίλη» της 15χρονης έδωσε διευθύνσεις και ονόματα των 25 πελατών της «τσατσάς», που την εξωθούσε στην πορνεία!
Στις 12.10.2011 και μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, οι αστυνομικοί του AT Καρπάθου διενήργησαν έρευνα σε οικία στα Πηγάδια Καρπάθου, όπου διέμεναν οι M. M., B. D., N. M. και οι δύο ανήλικες. Στις 13.10.2011 συνελήφθησαν στο λιμένα Καρπάθου οι M. M. και η 16χρονη. Μετά από σωματικό έλεγχο στην τελευταία βρέθηκε στην κατοχή της μία χάρτινη συσκευασία, κρυμμένη στο στηθόδεσμό της με 5 γρ. ινδικής κάνναβης. Στη τσάντα της M. M. βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 288 προφυλακτικά καθώς και 2 λιπαντικά τζελ για μασάζ.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου