«Ρεσάλτο» σε ξιφιάδικο έκανε ανήλικος τσιγγάνος

Τον συνέλαβε ο καπετάνιος του σκάφους και τον... έδεσε χειροπόδαρα..!


Σε σοβαρή συμπλοκή κόντεψε να εξελιχθεί χθες τα ξημερώματα, το «ρεσάλτο» που έκανε σε αλιευτικό σκάφος που ήταν αγκυροβολημένο στο νέο Καρνάγιο, ένας ανήλικος τσιγγάνος, καθώς μέσα σε αυτό κοιμόταν ο καπετάνιος του σκάφους, ο οποίος και μετά από συμπλοκή τον συνέλαβε και κάλεσε στη συνέχεια τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς στους οποίους και τον παρέδωσε!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» η υπόθεση πλέον με την παραβατικότητα ομάδων τσιγγάνων από την περιοχή του Κορακόνερο, έχει ξεπεράσει κάθε όριο αφού οι περιπτώσεις και τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές αρχές να απασχολούνται σε 24ωρη βάση με τις περιπτώσεις τους.

Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες χθες, όταν ανήλικος τσιγγάνος, κατάφερε να ανέβει αφού αναρριχήθηκε σε αλιευτικό σκάφος «ξιφιάδικο» που ήταν αγκυροβολημένο στην περιοχή της Ακαντιάς, έχοντας ως στόχο να το λεηλατήσει.
Ο δράστης, που προφανώς είχε και συνεργούς στη στεριά, δεν είχε υπολογίσει όμως ότι μέσα σε αυτό βρίσκονταν ο ίδιος ο καπετάνιος του.

Μέσα σε απόλυτο σκοτάδι, ο ανήλικος τσιγγάνος άρχισε να ψάχνει αντικείμενα από διάφορους χώρους του σκάφους, αλλά για κακή του τύχη έπεσε επάνω στον καπετάνιο, ο οποίος παραφύλαγε και ο οποίος με… συνοπτικές διαδικασίες τον ακινητοποίησε και τον… έδεσε χειροπόδαρα.

Αντί ο ανήλικος όμως να συνετιστεί, άρχισε να απειλεί και να ουρλιάζει, καλώντας έτσι τους άλλους τσιγγάνους που βρίσκονταν στην περιοχή να τον απελευθερώσουν.
Μη έχοντας άλλη επιλογή ο καπετάνιος του σκάφους επικοινώνησε με την αστυνομία ζητώντας άμεση βοήθεια καθώς μέσα στο σκοτάδι κανείς δεν ήξερε πως θα εξελίσσονταν η κατάσταση.

Πράγματι λίγη ώρα αργότερα, κομάντος του λιμενικού σώματος αλλά και αστυνομικοί έφθασαν στο σκάφος από το οποίο παρέλαβαν τον ανήλικο δράστη και σε βάρος του εφάρμοσαν τις διαδικασίες παραπομπής στη δικαιοσύνη που προβλέπει ο νόμος.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδες ανήλικων τσιγγάνων βάζουν στο στόχαστρό τους αγκυροβολημένα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή.
Πριν από μερικές εβδομάδες μόλις αντίστοιχο γεγονός είχε διαδραματιστεί στο πλοίο της εταιρίας του κ. Γ. Σπανού γεγονός που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Οι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών επίσης που προσεγγίζουν την περιοχή και αφήνουν σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε μικρή απόσταση, αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρά προβλήματα.

Παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν, παρά τις συλλήψεις, παρά τις εφόδους στον καταυλισμό, το πρόβλημα όχι μόνο εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά μέρα με τη μέρα γίνεται ακόμα οξύτερο.

Οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Κορακόνερο, έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο υπομονής και  ανοχής.

 Μιχάλης Μαστής.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου