Αρπάχτηκαν Υψηλάντης και Κόνσολας


Από την ευγενή άμιλλα πέρασαν στη μετωπική σύγκρουση. Αποχώρησαν και Κακλιός – Σκαλίδης, αφήνοντας μόνο τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου...
Αρπάχτηκαν για τα καλά και αντάλλαξαν έντονους λεκτικούς διαξιφισμούς οι βουλευτές της Ν.Δ. Βασίλης Υψηλάντης και Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης που έγινε με πρωτοβουλία του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η αναζήτηση της χρυσής τομής για τη διατήρηση του δημοτικού φόρου, αλλά με αλλαγές στη δομή, την είσπραξη και τη διάθεσή του για έργα και όχι να χάνεται μέσα στο χάος του προϋπολογισμού του Δήμου.
Οι συγκεκριμένοι λόγοι για τη σύγκρουση Υψηλάντη και Κόνσολα, δεν έγιναν γνωστοί, αλλά οι φωνές τους ακούγονταν έξω από το χώρο της σύσκεψης, όπου βρίσκονταν και δημοσιογράφοι!..
Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις των δύο βουλευτών βρίσκονται στην κατάψυξη, για διάφορους λόγους, αλλά όχι πάντως τόσο σοβαρούς όσο να έρχονται και σε τέτοιου είδους συγκρούσεις. Υπάρχει μια άμιλλα μεταξύ τους για την προώθηση θεμάτων της Δωδ/σου (και μέχρι τώρα πέτυχαν αρκετά πράγματα), αλλά αυτή η άμιλλα έχει πάρει διαστάσεις οξύτατου ανταγωνισμού για το ποιος θα καρπωθεί τα πολιτικά οφέλη από τις λύσεις που δίνονται σε πολλά θέματα τόσο της ρόδου, αλλά κυρίως των νησιών.
Έτσι εκεί που αναμενόταν μετωπική σύγκρουση μεταξύ του δημάρχου Στάθη Κουσουρνά και του αντιδημάρχου Νικ. Τσουκαλά από τη μια πλευρά και των Γιάννη Πάππου και Γ. Χατζημάρκου από την άλλη, τελικά η σύρραξη έγινε μεταξύ των δύο βουλευτών και μάλιστα του ιδίου κόμματος.
ΤΟ ΑΛΛΟ αξιοσημείωτο που έλαβε χώρα, ήταν η αποχώρηση, κατά την διάρκεια της σύσκεψης, των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Γιάννη Κακλιού και Αρκάδιου Σκαλίδη, αφήνοντας μόνο του τον πρόεδρο Γιάννη Πάππου. Γι’ αυτή την αποχώρηση άλλοι έκαναν λόγο για ενδοεπιμελητηριακές διαφωνίες και άλλοι για μια προαποφασισμένη κίνηση.
Πάντως στο υπόμνημα που κατέθεσαν στη σύσκεψη οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, δεν γίνεται εκτός κανένας διάλογος για διατήρηση του ΔΗΦΟΔΩ, αλλά ια οριστική κατάργησή του. Επομένως η εκδοχή των ενδο-επιμελητηριακών διαφορών μάλλον δεν ευσταθεί.
Το γενικό συμπέρασμα από τη χθεσινή σύσκεψη με πρωτοβουλία του Οικονομικού Επιμελητηρίου, είναι ότι οι διαφωνίες μεταξύ Επιμελητηρίου και του Δήμου, παραμένουν αγεφύρωτες και κανένας δεν γνωρίζει ποια θα είναι η κατάληξή τους, δηλαδή ποιά θα είναι η τύχη του Δημοτικού Φόρου Δωδεκανήσου. Το πιο πιθανό είναι ότι ο ΔΗΦΟΔΩ δύσκολα θα καταργηθεί και το πιθανότερο είναι να γίνουν αλλαγές στη δομή, τη λειτουργία και τη διαχείρισή του.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΣΟΦΩΝ»
Μετά το πέρας της σύσκεψης, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Σήμερα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου μετά από πρόσκληση του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Μιχαήλ, συνάντηση για το Δημοτικό Φόρο Δωδεκανήσου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Υψηλάντης, Κόνσολας, Γάκης, ο Δήμαρχος ρόδου κ. Κουσουρνάς, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηδιάκος, ο αντιδήμαρχος κ. Τσουκαλάς, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Πάππου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χατζημάκρος, ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Στάγκας, τα μέλη του Δ.Σ, του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ.κ. Αλεβίζος και Λουκαράς και η προϊσταμένη του ΔΗΦΟΔΩ κ. Ξίπα.
Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα κοινού τόπου συνεννόησης ώστς ο Δημοτικός Ρόδος Δωδεκανήσου να αποτελέσει ουσιαστικό αναπτυξιακό εργαλείο για τον τόπο μας.
Μετά την τοποθέτηση όλων των παρευρισκομένων αποφασίστηκε να συσταθεί πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ΕΒΕΔ, ΤΕΕ, Δήμου Ρόδου και Δικηγορικού Συλλόγου, η οποία θα εξετάσει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του ΔΗΦΟΔΩ και θα προτείνει άμεσες τροποποιήσεις προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του».
Πηγή:rodosalarm.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου