Κτηνοτρόφοι δολοφονούν με φόλες την άγρια πανίδα της Ρόδου !

Σε κίνδυνο βρίσκεται η άγρια πανίδα του νησιού , απο ασυνείδητους κτηνοτρόφους που γεμίζουν δασικές εκτάσεις με δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες).. .
Οι εικόνες που σας παρουσιάζουμε δείχνουν δηλητηριασμένα ζώα απο φόλες . Φυσικά όμως ,  δεν είναι μόνο αυτά τα θύματα τους ….σκύλοι κυνηγών αλλά και πολλά άλλα άγρια ζώα πέφτουν  θύματα των επαγγελματιών δολοφόνων της πανίδας του νησιού .
Με τον τρόπο αυτό κάποιοι υπάνθρωποι που ζουν ανάμεσα μας , θεωρούν πως προστατεύουν τα αδέσποτα κατσίκια που έχουν αμολήσει ελεύθερα μέσα σε δασικές περιοχές , προκαλώντας μεγάλες καταστροφές και πολύ συχνά ατυχήματα με διερχόμενα οχήματα . Ζώα που δεν ελέγχονται για αρρώστιες και διατίθενται ανεξέλεγκτα για κατανάλωση αλλά πάνω απ’ολα αποτελούν μέσο για την απορρόφηση κτηνοτροφικών επιδοτήσεων .
Μια χθεσινή μαρτυρία ενός κυνηγού (23/9) λέει, πως στην περιοχή Απολακκιάς – Μονολίθου μάζεψε είκοσι φόλες, με δηλητήριο μπλε χρώματος, όχι τόσο δραστικού όπως τα προηγούμενα αλλά που κάνει την ίδια ζημιά στα ζώα και στο περιβάλλον.
Ο αντίκτυπος αυτών των πρακτικών έχει αρχίσει ήδη να φαίνεται , ενώ οι κτηνοτρόφοι αποτελειώνουν με αυτό τον τρόπο το ήδη διαταραγμένο από τις πυρκαϊές οικοσύστημα .Μια αλυσίδα που όταν σπάει οι συνέπειες στο περιβάλλον είναι τραγικές …
Φωτογραφίες Μανόλης Σαρρής
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment