Θα αφαιρέσει την άδεια ο δήμος Ρόδου από τον «τσαμπουκά» της Παλιάς Πόλης

Η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής αλλά και της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου να αφαιρέσει ο Δήμος την άδεια από τον καταστηματάρχη που φέρεται να...
εμπόδισε ασθενοφόρο να διέλθει από δρόμο μέσα στην Παλιά Πόλη, εκφράστηκε στη συνεδρίαση του Σώματος προχθές το βράδυ αλλά και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ) χθες το πρωί.
Το περιστατικό ανέδειξε η «Ρ», σύμφωνα με το οποίο καταστηματάρχης στην Παλιά Πόλη δεν μετακίνησε τα τραπεζοκαθίσματά του για να διέλθει το ασθενοφόρο, ενώ τελικά απεβίωσε υπερήλικας ασθενής.

Προχθές το βράδυ, λοιπόν, στη συνεδρίαση του δ.σ., το θέμα συζητήθηκε στο στάδιο της ενημέρωσης και ο πρώτος που το έθεσε ήταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Στράτος Καρίκης ο οποίος είπε ότι θα πρέπει, άμεσα, να αφαιρεθεί η άδεια από αυτόν τον καταστηματάρχη.

Τόνισε, ακόμη, ότι θα πρέπει να είναι πιο αυστηροί ενώ μίλησε γενικά για την ευταξία στο νησί και ειδικότερα στις παραλίες-αναφέροντας ως παράδειγμα αυτήν της Αγίας Μαρίνας-λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μας…γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Ή είμαστε Δήμος ή δεν είμαστε…»!
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν η τοποθέτηση και του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Χατζή Χατζηευθυμίου ο οποίος είπε ότι θα πρέπει αμέσως να αφαιρέσουν την άδεια από τον καταστηματάρχη και να μην του ξαναδοθεί. «Δεν μπορεί, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα κτλ. να παρεμποδίζονται», είπε.

«Γράφουν το Δήμο κανονικά οι πάντες και αυτό είναι απαράδεκτο!», είπε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Υψηλάντης ο οποίος αναφέρθηκε ειδικότερα στα ανοιχτά τουριστικά λεωφορεία λέγοντας ότι δεν εφαρμόζουν την απόφαση που πήρε το δ.σ.

Απαντώντας ο Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, χαρακτήρισε θλιβερό το περιστατικό αυτό και κάλεσε όλους να αποφασίσουν ομόφωνα να μην ξαναπάρει άδεια ο καταστηματάρχης ενώ αν δεν έχει άδεια για τα τραπεζοκαθίσματα, είπε ότι θα πρέπει να ελεγχθούν οι υπηρεσίες.

Σχετικά με την παραλία της Αγίας Μαρίνας ο Δήμαρχος θύμισε τις ενέργειες στις οποίες είχε προβεί, στέλνοντας τη Διευθύντρια της πολεοδομίας, κα Παρασκευοπούλου, για αυτοψία ενώ είχε αποστείλει έγγραφο στην ΚΥΔ και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Γιάννη Περδίκη, ζητώντας να ανακληθεί η άδεια του δραστηριοποιούμενου εκεί, έγγραφο το οποίο κοινοποίησε και στην Εισαγγελία. Όπως είπε, όμως, η απάντηση της ΚΥΔ ήταν ότι δεν μπορεί ο Δήμος μονομερώς να αποφασίσει. Σχετικά με τα ανοιχτά λεωφορεία είπε ότι υπάρχει μία απόφαση και πρέπει να εκτελεστεί.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της αρμόδιας ΕΠΖ, κ. Σάββας Διακοσταματίου, διευκρίνισε προς όλους για το περιστατικό με το ασθενοφόρο στην Παλιά Πόλη, ότι πρέπει να έρθει έγγραφο από την αρμόδια υπηρεσία ή μήνυση από την Αστυνομία για να πάρει απόφαση η Επιτροπή αφού, σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος προσφυγής και ακύρωσης της πράξης και θα περάσει ένας χρόνος για να γίνει ακρόαση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, ο Αντιδήμαρχος είπε ότι περιμένουν να έρθει στο Δήμο το έγγραφο με την καταγραφή του περιστατικού.

Συγκεκριμένα, αυτό θα έρθει στην υπηρεσία έκδοσης ελέγχου αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η οποία θα το προωθήσει στην Επιτροπή και εκείνη θα καλέσει τον καταστηματάρχη για ακρόαση ενώ η πρόθεσή τους είναι η αφαίρεση της άδειας. Στη συνέχεια, η Επιτροπή θα στείλει την εισήγησή της στο δ.σ. που θα πάρει και την τελική απόφαση.

Ωστόσο, με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο κ. Διακοσταματίου έκανε, χθες, και ένα γενικότερο σχόλιο λέγοντας ότι, ναι μεν, δεν επιθυμούν να σταματήσουν τη ζωή της πόλης και δίνουν άδεια για κοινόχρηστους χώρους όπου μπορούν αλλά μετά από αυτό που συνέβη προτίθενται να γίνουν πιο αυστηροί.

Παράλληλα, είπε ότι θα πρέπει να επικαιροποιηθεί και ο κανονισμός λειτουργίας συνολικά για τους κοινόχρηστους χώρους, καθώς θεωρείται παρωχημένος με αποτέλεσμα να γίνονται συνέχεια τροποποιήσεις.
http://www.rodiaki.gr/
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου