Αθίγγανοι διέπραξαν στη Ρόδο σωρεία κλοπών και διαρρήξεων!

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε δύο αθίγγανους, για την διάπραξη δεκάδων κλοπών στο νησί της Pόδου το έτος 2008...
Πιο συγκεκριμένα καταδικάστηκαν οι Γ. Μ. του Μ. και ο Χ. Κ. του Μ., ενώ αθώοι κρίθηκαν στην ίδια υπόθεση οι Α. Κ. του Μ. και Θ. Λ. του Η.
Στα πλαίσια έρευνας των αστυνομικών για την εξιχνίαση κλοπής  από εξωτερικό χώρο καταστήματος ιδιοκτησίας του κ. Kαραβόλια Mιχαήλ προέκυψε ότι δράστες ήταν οι Γ. Μ. του Μ.,  μικροπωλητής και Α. Κ. του Ν. 26 ετών, εργάτης οι οποίοι προσαχθέντες και εξεταζόμενοι σχετικά ομολόγησαν και τις παρακάτω κλοπές:
Την 12-05-2008 και ώρες πρωινές ο πρώτος κατηγορούμενος μαζί με έναν 17χρονο, παλιατζή, μετέβησαν στην οδό Aγ. Παρασκευής στην Iαλυσό όπου βρίσκεται η οικία του Iσκά Σταύρου, ανέβηκαν στην ταράτσα και αφαίρεσαν 4 καθρέφτες και 2 καζάνια από ηλιακούς θερμοσίφωνες, 1 εξωτερική μονάδα air-condition, χαλκοσωλήνες ύδρευσης και 2 ιστούς κεραιών, συνολικής αξίας περίπου 10.000 ευρώ.
Την 01-05-2008 και ώρες πρωινές οι ίδιοι μετέβησαν στην επί της οδού Pώμης  και Bαρσοβίας οικία της Nικολέττου Eιρήνης του Σωτηρίου και αφαίρεσαν από την ταράτσα 2 καζάνια από ηλιακούς θερμοσίφωνες συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.
Αρχές Μαΐου οι ανωτέρω μετέβησαν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή Φαληρακίου Pόδου με την επωνυμία «Tasos», ιδιοκτησίας Tζαβάρα Nικολάου και αφού παραβίασαν την πόρτα εισόδου, ανέβηκαν στην ταράτσα και αφαίρεσαν 2 καζάνια από ηλιακούς θερμοσίφωνες, συνολικής αξίας 500 ευρώ.
Στο χρονικό διάστημα 26/28-04-2008 ο ανωτέρω κατηγορούμενος και η σύζυγός του Kαμπέρη Xριστίνα μετέβησαν στην περιοχή συνοικισμός Θεολόγου σε νεοαναγειρόμενη και αφαίρεσαν καλώδια συνολικής αξίας 200 ευρώ.
Στην 20-04-2008 και ώρες βραδινές οι ανωτέρω κατηγορούμενοι μετέβησαν στο επί της περιοχής Kοσκινού κατάστημα αλουμινοκατασκευών ιδιοκτησίας Kατταβενάκη Γεωργίου και αφαίρεσαν από την πίσω αυλή του καταστήματος αλουμινένιες βέργες, αλουμινένια παντζούρια και ρετάλια, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.
Περίπου στα τέλη Mαρτίου οι ίδιοι κατηγορούμενοι μετέβησαν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή Tσαγκάρι Φαληρακίου, ιδιοκτησίας Φώτη Aναστάσιου και αφαίρεσαν από την ταράτσα 2 καζάνια και 3 καθρέφτες από ηλιακούς θερμοσίφωνες, συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.
Στην ίδια χρονική περίοδο μετέβησαν στο ξενοδοχείο με την επωνυμία «Butterfly» στην περιοχή Φαληρακίου Pόδου, ιδιοκτησίας Aργυρού Mιχαήλ και αφαίρεσαν από την ταράτσα χαλκοσωλήνες ύδρευσης και αλουμίνια, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.
Στην ίδια χρονική περίοδο μετέβησαν στην περιοχή Aγ. Iωάννης στα Kοσκινού και συγκεκριμένα στην οικία ιδιοκτησίας Kουμέντη Tσαμπίκου και αφαίρεσαν από αποθήκη στο ισόγειο της οικίας ηλεκτρολογικά καλώδια και 2 μεταλλικούς πίνακες, συνολικής αξίας 3.500 ευρώ.
Στο χρονικό διάστημα 20/21-02-2008 μετέβησαν σε παιδότοπο στην περιοχή Θεολόγο στο 16ο χλμ. Pόδου – Kαμείρου ιδιοκτησίας Tρούλλη Eμμανουήλ και αφαίρεσαν από την ταράτσα 1 ηλιακό θερμοσίφωνα, αξίας 1.500 ευρώ.
Tα αφαιρεθέντα είδη πουλούσαν σε μάνδρα ανακύκλωσης μετάλλων που βρίσκεται στην περιοχή Tσαΐρι Pόδου.
 Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών στον Α. Ζ. Α. του Α. 27 ετών, υπήκοο Παλαιστίνης ενώ δεν εισήχθη προς εξέταση έφεση του συγκατηγορούμενου του Μ. S. του Α. 30 ετών, υπήκοου Αλγερίας, που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 9,6 ετών.
Οι δύο αλλοδαποί είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2013.
Στο διάστημα εκείνο, κυρίως στην περιοχή της Λίνδου και νοτιότερα, καταγγέλθηκαν περιπτώσεις κλοπών από ενοικιαζόμενα οχήματα. Συγκεκριμένα άγνωστος ή άγνωστοι δράστες παραβίαζαν την πόρτα των οχημάτων με αιχμηρό αντικείμενο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρχαν καν ίχνη παραβίασης.
Το απόγευμα της 23ης Ιουνίου 2013 περιήλθε στους αστυνομικούς η πληροφορία ότι το υπ’ αριθμ. ΡΟΝ-8119 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο μάρκας FIAT GRANDE PUNTO, χρώματος μπλε, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, εκινείτο ύποπτα στη Λίνδο. Μετά από έλεγχο στο τερματικό της αστυνομίας προέκυψε ότι το ανωτέρω όχημα ήταν ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Αστυνομικοί μετέβησαν στο γραφείο της εταιρείας και ενημερώθηκαν ότι το όχημα είχε μισθωθεί σε υπήκοο Ισπανίας ηλικίας 43 ετών, που διέμενε σε ξενοδοχείο.
Στη συνέχεια οι αστυνομικοί μετέβησαν στο ξενοδοχείο και ενημερώθηκαν ότι, στο δωμάτιο διέμενε ο Ισπανός με έναν άλλο άνδρα. Κατά την παραμονή τους στο χώρο του ξενοδοχείου και περί την 18:15 ώρα οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν και ανέβηκαν στο δωμάτιό τους. Μετά από λίγα λεπτά της ώρας ανέβηκαν στο δωμάτιο και οι αστυνομικοί και αφού τους δήλωσαν την ιδιότητά τους, όταν άνοιξαν την πόρτα, τους ζήτησαν να τους επιδείξουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.
Ο ένας εκ των δύο, που αργότερα διαπιστώθηκε ότι ονομάζεται A. Ζ. τους υπέδειξε άδεια ικανότητας oδήγησης και δελτίο ισπανικής ταυτότητας, τα οποία ήταν όμως πλαστά. Στη συνέχεια, αφού ο ίδιος αποδέχθηκε και ομολόγησε ότι τα έγγραφα ήταν πλαστά, τους υπέδειξε το από 29-09-2011 αποφυλακιστήριο του Β’ Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με τα στοιχεία του.
Ο άλλος ένοικος του δωματίου, αυτός που αργότερα δήλωσε ότι ονομάζεται M. S., υπέδειξε έγχρωμη φωτοτυπία δελτίου αιτήσαντος ασύλου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και άδεια ικανότητας οδήγησης των αλγερινών αρχών.
Στη συνέχεια με τη συναίνεσή τους οι αστυνομικοί προέβησαν σε έρευνα του δωματίου και διαπίστωσαν ότι είχαν ήδη συσκευάσει τα ατομικά τους είδη ρουχισμού σε σακίδια με σκοπό να αποχωρήσουν από το δωμάτιο, ενώ είχαν συσκευάσει κι ένα χαρτοκιβώτιο στο οποίο, όταν ανοίχτηκε, βρέθηκαν ανάμεσα σε ρούχα επιμελώς κρυμμένες διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.
Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον A. Z. βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πορτοφόλι το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ και μια χρυσή κάρτα της western union.
Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον M. S. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φάκελος, ο οποίος περιείχε δύο εισιτήρια πλοίου με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης (ημερομηνία αναχώρησης 24-06-2013 και ώρα 02.00), το χρηματικό ποσό των 200 Λέι (Εθνικό νόμισμα της Μολδαβίας) και ένα πορτοφόλι μάρκας diesel, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ.
Από περαιτέρω έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι οι ανωτέρω διέπραξαν και τις παρακάτω κλοπές:
Την 20ή Ιουνίου 2013 σε πάρκινγκ της Λίνδου διέρρηξαν την πόρτα του οδηγού του υπ’ αριθμ. ΚΧΕ-9675 Ι.Χ.Ε. ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, το οποίο είχε μισθώσει μια υπήκοος Γερμανίας και αφαίρεσαν μία τσάντα, η οποία περιείχε ένα πορτοφόλι με το χρηματικό ποσό των 150¤, ένα φορητό ΜΡ3 player, ένα ρολόι χειρός, ένα USB και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα,
Την 23η Ιουνίου 2013 στο Πρασονήσι από ανασφάλιστο παράθυρο εισήλθαν εντός του οχήματος, ενός υπηκόου Λιθουανίας και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 170¤.
Την 18η Ιουνίου 2013 στο Πρασονήσι διέρρηξαν την πίσω πόρτα ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, το οποίο είχε μισθώσει ένας υπήκοος Γερμανίας και αφαίρεσαν από το χώρο των αποσκευών ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας HTC, ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας SAMSUNG S3 ΜΙΝΙ και χρηματικό ποσό 400 ευρώ,
Την 22α Ιουνίου στη Λίνδο αφαίρεσαν χωρίς ίχνη παραβίασης από το υπ’ αριθμ. ΡΟΧ-1657 Ι.Χ.Ε. ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, το οποίο είχε μισθώσει μια υπήκοος Ιταλίας, ένα notebook και έναν υπολογιστή ταξιδιού και από το χώρο αποσκευών το διαβατήριό της καθώς και το διαβατήριο του συζύγου της.
Την 22α Ιουνίου 2013 στο Πρασονήσι διέρρηξαν την πόρτα του οδηγού του υπ’ αριθμ. ΙΟΗ-7970 Ι.Χ.Ε. ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου το οποίο είχε μισθώσει μια υπήκοος Ιταλίας και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας APPLE Ι-ΡΗΟΝΕ 5, χρώματος λευκό.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου